Annie is een film musical uit 1982. De film was gebaseerd op de stripverhalen uit de jaren 20 Little Orphan Annie. In 1977 werd al eerder een toneel musical gemaakt rondom het populaire weesmeisje. Dit toneelstuk werd door Thomas Meehan weer verwerkt tot een boek. Columbia Pictures brengt in 1982 de film musical Annie uit onder regie van John Huston.

Aileen Quinn

Aileen Marie Quinn als Annie
Aileen Marie Quinn

Aileen Marie Quinn wordt in 1981 uit 8,000 meisjes over de hele wereld uitgekozen om de 11 jarige roodharige krullenbol te spelen. De inmiddels 46 jarige actrice wordt geboren op 28 juni 1971 en weet al snel als kind dat ze de toneel wereld in wil. Dit komt omdat ze niets liever wil dan in de voetsporen treden van haar grote voorbeeld. Namelijk haar moeder Helenann Quinn die tijdens de jeugd van Aileen ook al in het theater staat.

Het verhaal Annie

Het verhaal gaat over een roodharig meisje die in een weeshuis woont dat wordt gerund door de slechte, egoïstische en alcoholistische Miss Hanigan (Carol Burnett). Miss Hanigan is slecht voor de weeskinderen en al helemaal voor Annie waar ze al helemaal een hekel aan heeft.

Op een dag ontsnapt de 11 jarige krullenbol en maakt vrienden met een hond die door een paar jongens gepest wordt. Ze noemt de hond Sandy en houd hem uit de handen van de hondenvanger. Echter wordt het duo door een agent opgemerkt en terug naar het weeshuis gebracht.

Annie wordt uitgekozen om een week in het huis van de miljardair Oliver Warbucks (Albert Finney) te logeren als publiciteitsstunt. De miljardair raakt zo op het weesmeisje gesteld dat hij besluit haar te adopteren.

Annie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in