Bijna iedereen kent het filmpje waarin Elvis Presley de slappe lach krijgt wel. Tijdens het het liedje “Are You Lonesome Tonight” schiet Elvis zo in de lach waar hij het hele liedje niet meer uitkomt. Wat misschien niet iedereen weet is waarom?

Iedereen weet dat Elvis vaak vol zat met humor. Soms was hij in zo een melige bui dat hij dan ook ter plekke de tekst van zijn nummer veranderde. Dit gebeurde dus ook tijdens een van zijn uitverkochte shows in Las Vegas in het International Hotel op 26 augustus 1969.

Tijdens het nummer “Are You Lonesome Tonight” veranderd Elvis de tekst in het nummer. Op het moment dat hij hoort te zingen “Do you gaze at your doorstep and picture me there?” (Staar je naar de deuropening en fantaseer je dat ik daar sta) veranderd Elvis de tekst naar “Do you gaze at your bald head and wish you had hair” (Staar je naar je kale kop en fantaseer je dat je haar hebt). Op dat moment gebeurd er iets wat niemand verwacht had.

Are You Lonesome Tonight

Op de eerste rij zit een man die na deze tekst onmiddellijk zijn toupet van zijn hoofd aftrekt en begint te dansen. Hierdoor schiet Elvis vreselijk in de lach. Elvis wordt zo getroffen door deze slappe lach dat hij het nummer bijna niet meer kan zingen. Als klap op de vuurpijl blijft de achtergrond zangeres onverstoorbaar door zingen en trekt zich nergens wat van aan. Dit is de druppel voor Elvis en trekt het nu helemaal niet meer. Je hoort hem tussendoor nog naar haar roepen “swing it baby” (je gaat lekker hoor schatje).

Wat misschien maar weinig mensen weten is dat deze achtergrond zangeres Cissy Houston niemand minder was dan de moeder van Whitney Houston.

Are You Lonesome Tonight

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in