Home Blog

Zanger Hans de Booij woont in caravan – Kon de huur niet meer betalen . . .

0
Hans de Booij
Hans de Booij

Op dit moment heeft Hans de Booij geen vaste plek om te wonen. Vanwege de coronacrisis en nadat hij besmet was geraakt met het virus, kon de zanger lange tijd niet werken en kon hij de huur van zijn appartement niet meer betalen. Daarom is de 65-jarige De Booij nu gedwongen om in een caravan te verblijven.

“Ik kon de huur van mijn appartement niet langer betalen. Ik ben bij vrienden in Heusden (Noord-Brabant) gaan verblijven en hoopte op korte termijn een sociale huurwoning te kunnen krijgen. Maar toen bleek dat ik een urgentieverklaring nodig had. Ik was wanhopig. Ik wilde niet langer bij mijn vrienden blijven, ze hebben recht op hun privacy”, vertelt de zanger aan De Telegraaf.

Aan het einde van de zomer moet De Booij de caravan verlaten omdat het te koud wordt. Deze situatie zorgt voor veel stress bij hem. “Mijn creativiteit is volledig verdwenen. Ik hoop dat er snel een huiseigenaar op mijn pad komt die me kan helpen. Ik ben bang dat ik anders in een opvangcentrum voor dak- en thuislozen zal belanden, of misschien zelfs onder een brug terechtkom. Zie dit als een noodkreet. Ik ben radeloos.”

In februari was De Booij nog te zien in het programma First Dates, waar hij Irma ontmoette. Er waren plannen om af te spreken, maar uiteindelijk is er niets van gekomen. “Met Irma is het nooit iets geworden”, voegt hij eraan toe.

Rocklegende Tina Turner (83) Overleden

0
Tina Turner

De beroemde zangeres Tina Turner is overleden. Een vertegenwoordiger verklaarde dat “Tina Turner, de ‘Queen of Rock’n Roll’, vandaag op vreedzame wijze is overleden op 83-jarige leeftijd na een langdurige ziekte in haar huis in Kusnacht, in de buurt van Zürich, Zwitserland.”

“Met haar verlies verliest de wereld een muzikale legende en een voorbeeld.”

Turner verwierf wereldwijde bekendheid met hits als “Proud Mary,” “The Best” en “Private Dancer.” In de jaren zestig en zeventig brak ze door aan de zijde van haar echtgenoot Ike, met wie ze een tumultueuze relatie had. Als de bestverkopende vrouwelijke rockartiest heeft ze 200 miljoen platen verkocht en heeft ze de meeste concertkaartjes van alle soloartiesten ter wereld verkocht.

Turners gezondheid was kwetsbaar. Naast een beroerte, kanker en nierfalen worstelde ze ook met PTSS als gevolg van haar traumatische huwelijk met Ike. Hij overleed in 2007 aan een overdosis cocaïne.

Tina Turner trok zich meer dan tien jaar geleden terug na een afscheidstournee in Zwitserland. Ze woonde aan het meer van Luzern in een kasteelvilla genaamd “Château Algonquin,” vernoemd naar haar Indiaanse moeder.

Hoewel Turner sinds 2013 alleen de Zwitserse nationaliteit had, was ze in hart en nieren een Amerikaanse. Als kind heeft ze nog katoen geplukt op de uitgestrekte velden van Tennessee. Maar ze hield van Europa. Na haar scheiding van de gewelddadige Ike Turner kreeg ze in de VS geen echte kans als soloartiest. In Europa kreeg ze die wel.

Sindsdien had Europa een speciale plaats in Turners hart, vooral nadat ze tijdens de “Private Dancer”-tournee muziekproducer Erwin Bach ontmoette in Keulen. Ze was destijds 46 jaar oud en een gescheiden moeder van twee volwassen zonen van 27 en 25. Erwin moest nog 30 worden. Maar ze werd meteen verliefd en fluisterde dat in zijn oor.

Turner en Bach woonden al lange tijd samen, maar waren pas tien jaar getrouwd. Vanwege de nare herinneringen aan haar eerste huwelijk – waarin ze op hun eerste huwelijksnacht naar een bordeel werd gebracht – hield Tina 27 jaar lang afstand van een huwelijk. Totdat Bach tijdens een vaarvakantie rond de Griekse eilanden op het dek neerknielde en nogmaals vroeg of ze met hem wilde trouwen. “Ik was 73 en zei ja.”

Direct na hun huwelijksreis in 2013 werd Turner getroffen door een beroerte, waardoor ze opnieuw moest leren lopen. Ze vocht ook lange tijd tegen darmkanker, maar ze genas uiteindelijk van deze ziekte. In 2017 onderging dit icoon een niertransplantatie en haar partner Bach stond erop om haar donor te zijn. Ze vertelt: “Toen ik besefte dat hij het meende, moest ik even gaan liggen. Ik dacht bij mezelf: ‘Misschien houdt hij echt van mij’.” Ze had altijd een diepgewortelde angst om niet geliefd te zijn, dus het kostte haar enorm veel moeite om dat uiteindelijk te geloven.

Cagney & Lacey – De agentes waar iedereen van hield

0
Cagney Lacey

Cagney & Lacey is een Amerikaanse politie serie die tussen 1982 en 1988 in Amerika werd uitgezonden door de televisiezender CBS. In Nederland wordt de serie uitgezonden door de VARA.

De serie draaide om de twee vrouwelijke rechercheurs Christine Cagney (Sharon Gless) en Mary-Beth Lacey (Tyne Daly). Samen bestrijden ze de misdaad voor het fictieve 14e district in Manhatten, New York.

Mary-Beth Lacey

Rechercheur Mary-Beth Lacey (Daly) is getrouwd met Harvey Lacey (Tony La Torre). Samen hebben ze twee kinderen, Harvey Lacey, Jr. en Michael Lacey. Het huwelijk komt weleens onder druk te staan door de bezorgdheid van Harvey.

De rol van rechercheur Lacey werd gespeeld door actrice Tyne Daly. Daly speelt deze rol in de gehele serie en in alle films inclusief de pilot. Tyne Daly ontving voor haar rol in Cagney & Lacey zes Emmy en vier Golen Globe Awards.

Christine Cagney

Rechercheur Christine Cagney is een vrouw alleen en ietwat losgeslagen in haar privé leven. Cagney is wat rustiger en terughoudender dan haar collega Mary-Beth. Toch weet ze in alle situaties haar mannetje wel te staan.

In tegenstelling tot Lacey wordt de rol van Christine Cagney door drie verschillend actrices gespeeld. In de ruim twee uur durende pilot wordt de rol namelijk gespeeld door Loretta Jane Swit. Ook speelde Swit op dat moment in de oorlogserie MASH als Major Margaret “Hot Lips” Houlihan.

Cagney & Lacey

Loretta Swit zou niet in de serie verschijnen. De producenten van de serie MASH verboden haar contractbreuk te plegen.

Cagney & Lacey

De pilot wordt zo goed ontvangen bij het publiek dat er besloten wordt om van start te gaan met het eerste seizoen van Cagney & Lacey. Loretta Swit wordt vervangen door actrice Meg Foster in de rol van Christine Cagney. Echter na zes afleveringen geven de producenten aan niet verder te willen met Foster. Dit omdat de producenten bang waren dat Meg Foster te “Gay” over zou komen. Foster’s manier van acteren zou de indruk wekken dat ze wel eens lesbisch zou kunnen zijn. De producenten waren bang dat dit niet goed bij het publiek zou vallen.

Sharon Gless

Uiteindelijk met de start van het tweede seizoen van Cagney & Lacey wordt de rol van rechercheur Christine Cagney gespeeld door Sharon Gless. Gless blijft dan ook in de rol van Cagney tot en met het laatste seizoen zeven. Ook in de vier volgende speelfilms na de serie blijft Sharon Gless in de rol van rechercheur Cristine Cagney

Reünie Cagney & Lacey

In 2007 worden beide actrices uitgenodigd bij de Graham Norton Show.

Cagney & Lacey

Cabaretier Paul van Vliet (87) overleden

0
Paul van Vliet overleden
Paul van Vliet overleden

Cabaretier Paul van Vliet is op 87-jarige leeftijd overleden na een korte ziekteperiode in zijn huis in Den Haag. Zijn familie heeft bekendgemaakt dat ze diep bedroefd zijn, maar ook trots op zijn levenswerk en prestaties.

Van Vliet laat een rijke nalatenschap achter van verhalen, liedjes en humoristische typetjes die getuigen van zijn kleurrijke theatercarrière en volle leven. Zijn energie, kracht en creativiteit bleven tot op het laatste moment aanwezig.

Van Vliet begon zijn carrière als cabaretier tijdens zijn rechtenstudie in Leiden in de jaren vijftig en speelde daarna in verschillende gezelschappen. Hij was ook mede-oprichter van het kleine theater Pepijn in Den Haag. In de daaropvolgende decennia maakte hij naam met zijn onemanshows in binnen- en buitenland.

Met populaire typetjes zoals Majoor Kees, Baron Taets van Avezaethe en Haagse Benny verwierf hij zijn onsterfelijke roem. Zijn liedjes zoals Meisjes van dertien, Veilig achterop bij vader op de fiets en Pappa is blijven hangen aan de sixties werden hits. Naast zijn cabaretwerk speelde Van Vliet ook rollen in toneelstukken en musicals zoals My Fair Lady en Liefdesbrieven.

Zijn prestaties werden erkend met talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder een Gouden Harp, een Edison en cultuurprijzen van Den Haag, Rotterdam en Vlaanderen. Hij ontving ook de Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Schuldhulptraject van 3 naar 1,5 jaar per 1 juli – Mensen sneller uit de schulden

0
Schulden
Carola Schouten
Minister Carola Schouten

Per 1 juli dienen personen die zich in een schuldhulpverleningstraject van de gemeente bevinden, hun schulden binnen anderhalf jaar af te lossen. Minister Carola Schouten (verantwoordelijk voor armoedebeleid) heeft hierover afspraken gemaakt met diverse partijen, waaronder de koepelorganisatie van gemeenten VNG.

In februari kondigde Schouten al aan dat zij de aflosperiode voor mensen in een schuldhulptraject wilde verkorten van drie naar anderhalf jaar, als uitvoering van de afspraak uit het coalitieakkoord om mensen met problematische schulden sneller te helpen.

Bij het saneren van de schuld worden er afspraken gemaakt met de schuldeisers over het nog af te lossen bedrag, dat afhankelijk is van iemands maandelijkse afloscapaciteit en meestal een klein deel van de schuld betreft. De rest wordt kwijtgescholden. Een kortere aflosperiode betekent echter niet dat er maandelijks meer moet worden afgelost.

In de afgelopen weken werd er overlegd met alle betrokken partijen om tot een gezamenlijke ingangsdatum te komen. Schouten wilde hiermee duidelijkheid creëren en voorkomen dat gemeenten allemaal hun eigen aanpak zouden hanteren.

Schouten benadrukt dat de kortere aflosperiode niet betekent dat mensen ook minder hulp krijgen. Ze benadrukt het belang van begeleiding en nazorg, met als uitgangspunt dat deze hulp zo kort mogelijk moet duren maar wel zo lang als nodig is. Na een jaar wordt deze aanpak geëvalueerd.

Schouten is niet van mening dat de aflosperiode in de wet moet worden vastgelegd. Volgens haar past dat niet bij het karakter van een minnelijk traject, waarbij schuldhulpverleners en schuldeisers onderling proberen tot een oplossing te komen en er ruimte moet zijn voor maatwerk. VNG is verheugd over de kortere aflosperiode, omdat dit inwoners sneller perspectief biedt op een schuldenvrije toekomst.

Rob de Nijs met spoed naar ziekenhuis – vrouw gaf mond op mond beademing

0
Rob de Nijs

Gisteravond raakte de Nederlandse muziekicoon Rob de Nijs onwel in zijn huis in Bennekom. De zanger kreeg tijdens het televisiekijken last van ademhalingsproblemen, die alleen maar erger werden. Zijn vrouw Henriette belde meteen het alarmnummer en paste mond-op-mondbeademing toe terwijl ze wachtte op de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren.

In de loop van de avond leek de situatie van de zanger iets te verbeteren en rond middernacht was hij weer bij bewustzijn. Helaas verslechterde zijn toestand later opnieuw, waardoor zijn familie werd opgeroepen om naar hem toe te komen. Zijn oudste zoon Robbert kwam uit Rotterdam om bij zijn vader te zijn.

Ondanks dat de zanger in 2019 de diagnose van de ziekte van Parkinson kreeg, leek het de afgelopen maanden beter met hem te gaan. In juni vorig jaar nam hij afscheid van zijn fans met een groot concert in de Ziggo Dome, dat later werd uitgezonden door Omroep Max en meer dan anderhalf miljoen kijkers trok.

Wim de Bie Voorspelde Eigen Dood in Sketch 50 Jaar Geleden

0

Dat het programma van Kooten en de Bie zijn tijd ver vooruit was wisten veel mensen wel. Het wordt alleen wel erg bizar als er een sketch op internet opduikt waarin Wim de Bie 50 jaar geleden in 1973 tekent voor zijn overlijden in 2023.

Van Kooten en de Bie Cabaretier en schrijver Wim de Bie (83) Overleden

0
Wim de Bie

Cabaretier en schrijver Wim de Bie is op maandag 27 maart 2023 overleden op 83-jarige leeftijd. Het nieuws van zijn overlijden werd bekendgemaakt door de VPRO, de omroep waar hij decennialang programma’s voor maakte.

De Bie kampte al jaren met ernstige gezondheidsproblemen en zijn overlijden komt dan ook niet als een verrassing. Desondanks is het nieuws van zijn heengaan een schok voor velen die zijn werk bewonderden en van hem hielden.

Wim de Bie werd geboren op 17 mei 1939 in Den Haag. Hij begon zijn carrière als cabaretier in de jaren 60 en werd vooral bekend als lid van het duo Van Kooten en De Bie. Samen maakten zij satirisch theater en televisieprogramma’s voor de VPRO, waarbij zij met scherpe humor en maatschappijkritische inzichten de lachers op hun hand wisten te krijgen.

Het duo was vooral actief in de jaren 70, 80 en 90 en heeft in die tijd vele iconische programma’s gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan De Tegenpartij, waarin zij de draak staken met de Nederlandse politiek en met name de populistische partijen op de hak namen. Maar ook Keek op de Week, waarin zij wekelijks het nieuws van de week doornamen en daar hun eigen, scherpe commentaar op gaven.

Naast zijn werk met Van Kooten, was Wim de Bie ook actief als schrijver en maakte hij ook solo programma’s voor de VPRO. Zo schreef hij de romans Het groot bescheurboek en De vrouw in het maanlicht en maakte hij het programma Bie’s Warboel, waarin hij op geheel eigen wijze verschillende onderwerpen besprak.

Wim de Bie was niet alleen een bijzonder getalenteerd en geestig man, maar ook een man met een groot hart. Hij zette zich in voor verschillende goede doelen en was betrokken bij de maatschappij. Hij zal dan ook door velen worden gemist.

Bruce Willis Gaat Hard Achteruit – Herkent Soms Eigen Moeder Niet Meer

0
Bruce Willis
Bruce Willis

De mentale gezondheid van Amerikaanse acteur Bruce Willis gaat hard achteruit. Dit blijkt uit een interview die de Duitse krant Bild had met Wilfried Gliem, een oom van Bruce Willis. Volgens Gliem wordt het steeds moeilijker om nog een redelijk normaal gesprek met de acteur te voeren. Ook heeft de moeder van Bruce Willis, Marlene Willis, steeds vaker het gevoel dat haar zoon haar niet eens meer herkent. Ook reageert de acteur regelmatig agressief in gesprekken. Aldus Gliem

Bruce Willis heeft op 16 februari de diagnose frontotemporale dementie gekregen, wat voor veel schok zorgde in de filmwereld. De ster van ‘Die Hard’ had al een tijdje last van deze ziekte en het nieuws werd bekendgemaakt door in een officiële verklaring van zijn familie.

Volgens de Britse krant Daily Mail begonnen de symptomen twee jaar geleden bij Bruce Willis zichtbaar te worden. Mensen die aanwezig waren tijdens de opnames waarbij de acteur aanwezig was, merkten al snel dat er iets niet klopte.

Pluk van de Petteflet: Een Kinderboek dat Generaties Blijft Betoveren

0
Pluk van de Petteflet
Annie M.G. Schmidt schrijfster van Pluk van de Petteflet
Annie M.G. Schmidt

Pluk van de Petteflet is een kinderboek geschreven door de bekende Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. Het boek is voor het eerst gepubliceerd in 1971 en sindsdien is het een geliefde klassieker geworden onder kinderen van alle leeftijden. Pluk van de Petteflet is een verhaal dat blijft betoveren en inspireren, dankzij de tijdloze boodschap en de prachtige illustraties van Fiep Westendorp.

Het verhaal draait om Pluk, een jongetje dat in een torenkamer woont. Hij voelt zich eenzaam en besluit op zoek te gaan naar nieuwe vrienden. Pluk ontdekt al snel dat de dieren in de stad ook eenzaam zijn en hij besluit hen te helpen. Samen met de dieren gaat Pluk op avontuur en beleeft hij allerlei spannende en grappige momenten.

Een van de redenen waarom Pluk van de Petteflet zo’n populaire kinderboek is geworden, is de manier waarop het boek verschillende thema’s aansnijdt. Het gaat niet alleen over vriendschap en avontuur, maar ook over de waarde van natuur en het belang van verantwoordelijkheid nemen. Het boek leert kinderen dat ze verantwoordelijk zijn voor hun omgeving en dat het hun taak is om de wereld om hen heen mooier te maken.

Naast de mooie boodschap, zijn de illustraties van Fiep Westendorp een belangrijk onderdeel van het succes van Pluk van de Petteflet. Westendorp heeft de personages en de omgeving op een prachtige manier tot leven gebracht en haar illustraties zijn net zo belangrijk geworden als het verhaal zelf.

Het boek heeft niet alleen veel fans onder kinderen, maar ook volwassenen koesteren warme herinneringen aan Pluk van de Petteflet. Het verhaal is zo tijdloos en universeel dat het generatie na generatie blijft aanspreken. Het boek heeft ook geleid tot een film en een theatervoorstelling, waardoor het nog meer mensen heeft weten te bereiken.

Voor ouders die op zoek zijn naar een boek om voor te lezen aan hun kinderen, is Pluk van de Petteflet een uitstekende keuze. Het is een boek dat kinderen helpt te leren over vriendschap, verantwoordelijkheid, en het belang van natuur. Het verhaal zal kinderen betoveren en inspireren, en de prachtige illustraties van Fiep Westendorp zullen zeker hun verbeelding prikkelen.

In conclusie, Pluk van de Petteflet is een tijdloze klassieker die nog steeds relevant is in de moderne tijd. Het is een verhaal dat kinderen zal betoveren en hen zal leren over belangrijke thema’s zoals vriendschap, verantwoordelijkheid, en het belang van natuur. Het boek heeft zijn weg gevonden naar de harten van vele lezers en zal nog vele jaren een geliefde favoriet blij