Home Blog

Derrick – Hoe zat dat nou met zijn foute oorlogsverleden?

0
Derrick

Derrick was een Duitse krimiserie waarvan de eerste aflevering in 1974 werd uitgezonden. De serie speelde 25 jaar en er werden maar liefst 281 afleveringen gemaakt. De populaire krimiserie was in 108 landen te zien en werd in Nederland door de TROS uitgezonden.

Derrick

De serie draaide om de hoofdinspecteur Stephan Derrick (Horst Tappert) en zijn assistent Harry Klein (Fritz Wepper) die moordzaken oplosten voor de Münchener Kriminalpolizei.

Wat vooral opviel aan de serie was dat er maar weinig tot geen geweld te zien was. De serie was meer gericht op het denkwerk en de psychologie en motief van de dader. De dader was in het begin van de serie vaak al meteen bekend maar dit werd later veranderd na kritiek van de kijker. Hoewel de serie goed ontvangen werd miste men toch het verrassingselement.

Derrick

Hoewel de serie altijd populair is gebleven krijgt het in 2013 een enorme smet als blijkt dat de in 2008 overleden acteur Horst Tappert een duister oorlogsverleden blijkt te hebben. Dit leid tot het schrappen van de herhalingen van de Duitse krimiserie in verschillende landen waaronder Nederland, België en Duitsland.

Het vreselijke geheim van Horst Tappert

Derrick

Wat veel mensen wel of niet weten is dat Tapper nooit graag over zijn verleden sprak en vooral niet over zijn rol in de Tweede Wereldoorlog. Bekend was wel dat hij gediend heeft in de Wehrmacht (Het Duitse leger 1935-1945). Zelf heeft Tappert altijd volgehouden hospik (verpleger) te zijn geweest. Echter in 2013 komt de verschrikkelijke waarheid rondom de acteur en zijn rol in de oorlog boven water…

Het blijkt namelijk dat de acteur Horst Tappert helemaal geen verpleger is geweest maar zijn duistere “carrière” begon bij de SS als lid van de SS-Flak-Ersatzabteilung wat een onderdeel was van de beruchte Waffen-SS devisie. Op 22 maart wordt Tappert gepromoveerd naar de SS-Division Totenkopf.

Derrick

Deze vreselijke ontdekking leid tot het onmiddellijk schrappen van de herhalingen van de Duitse krimiserie Derrick. In Nederland is het Omroep Max die de herhalingen staakt. In België RTBF en in Duitsland ZDF.

De Duitse acteur Horst Tappert overlijd op 13 december 2008 op 85 jarige leeftijd aan de gevolgen van diabetes en kanker.

Derrick

Nederlands Actrice Linda van Dyck op 75 Jarige Leeftijd Overleden

0
Linda van Dyck

Nederlands actrice Linda van Dyck is zondag op 75 jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Amsterdam. De familie heeft dit vandaag laten weten aan het persbureau ANP.

In 2021 werd van Dyck getroffen door een herseninfarct. Hierdoor werd de actrice deels verlamd.

Linda van Dyck kreeg vooral bekendheid door haar rollen in series en films zoals: Twee vorstinnen en een vorst (1981), Ciske de Rat (1983) en Daens (1992).

In 2010 is de actrice nog geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw omdat ze 50 jaar in het vak zat.

Leeuwenklauw Ketting Elvis Zou Wel Eens een Half Miljoen Kunnen Opbrengen

0
Elvis Leeuwenklauw Ketting
Leeuwenklauw ketting Elvis Preley

Nieuws en entertainmentsite TMZ laat weten dat een van de meest iconische kettingen van Elvis Presley onder de hamer gaat. Het gaat om de legendarische leeuwenklauw ketting met gouden leeuwenkop bezet met robijnen en diamanten. De ketting wordt online geveild op de site van “Gotta Have Rock and Roll” en verwacht wordt dat deze toch wel zo een 500.000 Dollar(458.670 Euro) op gaat leveren.

Elvis droeg de leeuwenklauw ketting bij zeker 30 optredens en droeg het ook jaren in z’n privé leven. Een bekende foto is van de vijfde verjaardag van zijn dochter Lisa Marie Presley, waar hij de ketting droeg. Lisa Marie overleed eerder dit jaar.

Mocht toevallig wat geld overhebben dan kun je vanaf vandaag meebieden. De veiling sluit op 15 december.

Monchichi aapjes – Wie hield niet van ze?

0
Monchichi

Wie kent ze nog? De superschattige Monchichi aapjes. Je had er verschillende van en je kon dan zo een duimpje of banaantje in z’n mondje doen.

De speelgoed aapjes werden begin jaren 70 bedacht door de Japanse speelgoedfabrikant Koichi Sekiguchi bedacht. Sekiguchi wilde een knuffel op de markt brengen dat schoonheid en liefde moest uitbeelden. In 1974 werd Mochichi dan ook geboren. De knuffel aapjes van pluche stof met de handjes, voetjes en het gezichtje van vinyl, werden in Japan meteen een succes. De uitstekende duimpjes van de aapjes pasten in de mondjes zodat het leek of de aapjes op de duim aan het zuigen waren. De eerste Monchihi aapjes kwamen op de markt als tweeling, een jongen en meisje.

Eind jaren 70 komt er ook verschillende kleding voor de aapjes op de markt en verschijnen er tv reclames. In 1978 wordt ook in het buitenland het Mochichi aapje razend populair in Europa en de Verenigde Staten. Speelgoedfabrikanten zoals Mattel en Clipper kopen licenties om ook het speelgoed te mogen maken. Al snel komen er meer verschillende aapjes bij zoals een baby Monchichi en een opa en oma. Ook komt er een tekenfilmserie over deze aapjes begin jaren 80. De serie werd gemaakt door Hanna Barbera die ook tekenfilm series maakten zoals Scooby Doo en Barbapapa.

Populariteit en Culturele Impact

Door de jaren heen hebben Monchichi aapjes een blijvende indruk gemaakt. Ze verschenen in diverse tv-shows, films en werden vaak gebruikt als symbool van schattigheid en vriendschap. Hun tijdloze aantrekkingskracht heeft ervoor gezorgd dat ze geliefd zijn gebleven, zelfs na tientallen jaren sinds hun oorspronkelijke introductie.

Verzamelaars en Waardevolle Edities

Voor verzamelaars zijn er zeldzame en waardevolle edities van Monchichi aapjes die gewilde stukken zijn geworden. Limited editions, speciale kostuums en historische releases kunnen waardevolle aanvullingen zijn op elke verzameling. Hun nostalgische waarde en zeldzaamheid maken ze zeer gewild onder verzamelaars wereldwijd.

Monchichi in de Hedendaagse Markt

Hoewel Monchichi aapjes al enige tijd bestaan, blijven ze relevant in de moderne markt voor verzamelobjecten en speelgoed. Met online winkels en gespecialiseerde retailers kunnen fans en verzamelaars gemakkelijk toegang krijgen tot deze geliefde knuffels. Bovendien hebben ze een plek behouden in de harten van nieuwe generaties liefhebbers.

Het Kleine Huis op de Prairie: Een Tijdloze Klassieker

0
Het Kleine Huis op de Prairie

“Het Kleine Huis op de Prairie” is niet zomaar een televisieserie; het is een tijdloos meesterwerk dat decennia na zijn oorspronkelijke uitzending nog steeds harten weet te veroveren. Deze epische reis naar het Amerikaanse Midwesten van de late 19e eeuw, gebaseerd op de boeken van Laura Ingalls Wilder, biedt niet alleen een nostalgische blik op het pioniersleven, maar raakt ook de ziel met zijn diepgaande verhalen en onvergetelijke personages.

Een Terugblik op Walnut Grove

“Het Kleine Huis op de Prairie” neemt ons mee naar Walnut Grove, een schilderachtig stadje waar de familie Ingalls hun thuis vindt. Het is hier, te midden van uitgestrekte velden en weelderige landschappen, dat de kijkers worden ondergedompeld in het dagelijkse leven van de pioniers. De serie, die liep van 1974 tot 1983, wordt geroemd om zijn authentieke weergave van de uitdagingen van het leven in die tijd.

Diepgaande Karakterontwikkeling

Een van de meest indrukwekkende aspecten van “Het Kleine Huis op de Prairie” is de diepe karakterontwikkeling. De kijkers worden meegenomen op een reis door de levens van de familie Ingalls, met elk personage zorgvuldig geschetst en evoluerend gedurende de negen seizoenen. Van de moedige vader, Charles Ingalls, tot de dromerige Laura Ingalls, de personages voelen als familie, en hun reis wordt een spiegel van onze eigen groei, uitdagingen en triomfen.

Een Terugblik op Walnut Grove

“Het Kleine Huis op de Prairie” neemt ons mee naar Walnut Grove, een schilderachtig stadje waar de familie Ingalls hun thuis vindt. Het is hier, te midden van uitgestrekte velden en weelderige landschappen, dat de kijkers worden ondergedompeld in het dagelijkse leven van de pioniers. De serie, die liep van 1974 tot 1983, wordt geroemd om zijn authentieke weergave van de uitdagingen van het leven in die tijd.

"Het Kleine Huis op de Prairie" Walnut Grove

Locaties en Productie van “Het Kleine Huis op de Prairie”

Hoewel Walnut Grove de idyllische setting lijkt te zijn, waren de feitelijke opnames voor “Het Kleine Huis op de Prairie” gevestigd in Simi Valley, Californië. De keuze van deze locatie bracht de ruige pracht van het Midwesten tot leven en voegde een extra laag authenticiteit toe aan de serie. De zorgvuldige aandacht voor detail in de productie droeg bij aan de algehele geloofwaardigheid van de show.

De Cast en Hun Onvergetelijke Rollen

Een van de redenen waarom “Het Kleine Huis op de Prairie” zo’n diepgaande indruk heeft achtergelaten, is de buitengewone cast. Michael Landon, als de liefhebbende vader Charles Ingalls, Melissa Gilbert als de tomboy Laura, Karen Grassle als de zorgzame moeder Caroline, en anderen, hebben niet alleen uitstekend werk geleverd in het brengen van de personages tot leven, maar hebben ook blijvende herinneringen gecreëerd voor miljoenen kijkers wereldwijd.

“Het Kleine Huis op de Prairie” en Het Erfgoed van Walnut Grove

“Het Kleine Huis op de Prairie” is meer dan alleen een televisieserie; het is een erfgoed dat blijft voortleven. Voor degenen die willen genieten van meer dan alleen de afleveringen, zijn er verschillende manieren om de erfenis van Walnut Grove levend te houden:

Boeken van Laura Ingalls Wilder

Het Kleine Huis op de Prairie bedenkster Laura Ingalls Wilder
Laura Ingalls Wilder

Als de serie je nieuwsgierig heeft gemaakt naar de oorspronkelijke bron, duik dan in de boeken van Laura Ingalls Wilder. Haar gedetailleerde beschrijvingen bieden een diepgaander inzicht in het leven van de Ingalls-familie en de tijd waarin ze leefden.

Conclusie

“Het Kleine Huis op de Prairie” blijft niet alleen een televisieklassieker, maar een erfgoed dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. De diepgaande verhalen, de onvergetelijke personages en de tijdloze waarden maken het tot veel meer dan een serie; het is een venster naar een vervlogen tijdperk en een reis naar de essentie van het menselijk bestaan. Of je nu een oude fan bent die herinnert of een nieuwkomer die ontdekt, de betovering van “Het Kleine Huis op de Prairie” zal je zeker in zijn greep houden, net zoals het dat al tientallen jaren doet. Neem de tijd om Walnut Grove te verkennen en te ontdekken waarom deze serie een blijvende erfenis heeft verdiend.

“North & South” Een Historisch Meesterwerk over Liefde en Vriendschap

0
North & South

“North & South,” het historische televisiedrama uit 1985, markeert een mijlpaal in de televisiegeschiedenis.

Met een indrukwekkende cast, waaronder James Read, Patrick Swayze, Kirstie Alley, Jonathan Frakes en David Carradine, belicht deze serie de Amerikaanse Burgeroorlog met een meeslepend verhaal vol liefde, vriendschap en politieke intrige.

De Hoogtepunten van de Cast

James Read als George Hazard

James Read schittert als George Hazard, een noordelijke industrieel wiens leven verweven raakt met de complexe webben van vriendschap en oorlog. Read’s overtuigende vertolking brengt George tot leven als een personage met diepgang, vastberadenheid en morele integriteit. Zijn aanwezigheid op het scherm is een constante bron van kracht in het tumult van de Burgeroorlog.

Patrick Swayze als Orry Main

Patrick Swayze, bekend om zijn charismatische optredens, brengt de zuidelijke heer Orry Main tot leven met een onmiskenbare elegantie en passie. Orry’s romantische reis en innerlijke strijd worden prachtig belichaamd door Swayze’s meesterlijke acteerwerk. Zijn aanwezigheid voegt een onweerstaanbare aantrekkingskracht toe aan het verhaal.

Kirstie Alley als Virgilia Hazard

Kirstie Alley, in de rol van Virgilia Hazard, voegt een krachtige en vooruitstrevende dimensie toe aan de serie. Als voorvechter voor sociale rechtvaardigheid brengt Alley’s sterke vertolking Virgilia tot leven als een vrouw die haar tijd ver vooruit is. Haar karakter draagt bij aan de sociale en politieke complexiteit van “North & South.”

Jonathan Frakes als Stanley Hazard

Jonathan Frakes, bekend van zijn rol in “Star Trek: The Next Generation,” brengt met zijn karakter Stanley Hazard een intrigerende dynamiek in de serie. Zijn scherpe zakelijke inzicht en acteerprestaties voegen een extra laag van complexiteit toe aan de familierelaties en politieke intriges binnen de verhaallijn.

David Carradine als Justin LaMotte

David Carradine, een doorgewinterde acteur met een rijke filmgeschiedenis, brengt duisternis in “North & South” met zijn rol als Justin LaMotte. Carradine’s vertolking van een complex personage voegt een element van onvoorspelbaarheid toe aan de serie, waardoor kijkers op het puntje van hun stoel blijven.

Het Meeslepende Plot van “North & South”

“North & South” is meer dan een historisch drama; het is een epos dat de impact van de Amerikaanse Burgeroorlog op persoonlijke levens verkent. Het verhaal draait om de vriendschap tussen George Hazard en Orry Main, die ondanks hun verschillende achtergronden een onbreekbare band delen. Terwijl de natie wordt verscheurd door conflict, weeft de serie een ingewikkeld tapijt van romantiek, verraad en opoffering.

Het plot breidt zich uit naar de families Hazard en Main, waar liefde en politieke spanningen de drijvende kracht worden achter dramatische wendingen. De serie slaagt erin om historische feiten naadloos te integreren met fictieve verhaallijnen, waardoor kijkers worden ondergedompeld in een meeslepende vertelling van een van de meest turbulente periodes in de Amerikaanse geschiedenis.

Cinematografische Pracht en Historische Accuratesse

Een van de opvallende kenmerken van “North & South” is de cinematografische pracht en aandacht voor historische details. De kostuums, decors en locaties zijn met zorg gekozen en dragen bij aan de algehele authenticiteit van de serie. Elke scène ademt de sfeer van de 19e-eeuwse Verenigde Staten, waardoor kijkers worden meegenomen naar een andere tijd.

De serie slaagt erin om historische gebeurtenissen en personages op een geloofwaardige manier tot leven te brengen, waardoor “North & South” niet alleen een visueel spektakel is, maar ook een educatieve reis door de geschiedenis.

Universele Thematiek en Relevantie

“North & South” spreekt tot de kern van universele thema’s zoals liefde, vriendschap, opoffering en de impact van oorlog op individuen en samenlevingen. Deze tijdloze onderwerpen maken de serie toegankelijk en boeiend voor kijkers van alle leeftijden en achtergronden.

De zoektocht naar gelijkheid, zowel op het politieke toneel als binnen persoonlijke relaties, weeft een rode draad door het verhaal. De serie slaagt erin om complexe ideeën en morele dilemma’s op een begrijpelijke manier over te brengen, waardoor het een waardevolle kijkervaring is voor iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke conditie.

Streaming Erfgoed en Hedendaagse Ontdekking

Dankzij de beschikbaarheid op verschillende streamingplatforms heeft “North & South” een nieuw leven gekregen in het digitale tijdperk. Het sleutelwoord “North & South” blijft hoog scoren in zoekopdrachten, wat duidt op een voortdurende interesse en nieuwsgierigheid van het publiek.

De mogelijkheid voor nieuwe generaties om deze klassieker te ontdekken, opent de deur naar een bredere waardering voor het rijke erfgoed van televisiedrama’s. Digitale ontdekkingen bieden kijkers de kans om zich te laten betoveren door de tijdloze pracht van “North & South.”

Conclusie: “North & South” Een Onvergetelijk Televisiemeesterwerk

“North & South” uit 1985, met James Read, Patrick Swayze, Kirstie Alley, Jonathan Frakes en David Carradine, is niet zomaar een televisieserie; het is een meesterwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan. Het indrukwekkende samenspel van acteerprestaties, meeslepende verhaallijnen, cinematografische pracht en universele relevantie maken het een onvergetelijke ervaring voor kijkers van alle generaties.

Dus, als je op zoek bent naar een diepgaande duik in de geschiedenis, doordrenkt met emotie en menselijkheid, is “North & South” een absolute aanrader. Laat je meevoeren naar het Amerika van de 19e eeuw en ontdek de tijdloze magie van deze televisieklassieker. Het is niet alleen een serie; het is een monument van televisiekunst dat nog lang in de harten van het publiek zal voortleven.

Donald Duck: De Onvergetelijke Eend die Ons Blijft Vermaken

0
Donald Duck
Donald Duck bedenker Walt Disney
Walt Disney

Donald Duck, een van de bekendste Disney-figuren, is een naam die bijna iedereen herkent. Of je nu opgroeide met zijn stripverhalen, genoot van zijn tekenfilms of gewoon zijn afbeelding hebt gezien in allerlei vormen van media, Donald Duck heeft een speciaal plekje in de harten van mensen over de hele wereld veroverd.

De Oorsprong van Donald Duck

Donald Duck werd voor het eerst geïntroduceerd door Walt Disney en Ub Iwerks in 1934, in het korte tekenfilmsegment “The Wise Little Hen.” Hoewel hij aanvankelijk slechts een bijrol had, werd hij al snel een geliefd personage en kreeg hij de hoofdrol in zijn eigen tekenfilms en stripverhalen.

Donald is een eend met witte veren en een zeemanstrui, en hij staat bekend om zijn opvliegende karakter, zijn lichte gestotter en zijn onvermijdelijke pech.

Donald Duck’s persoonlijkheid is een van zijn meest herkenbare kenmerken. Hij is impulsief, opvliegend, en heeft vaak te kampen met tegenslagen en mislukkingen. Ondanks zijn kort lontje en problemen slaagt hij er toch altijd in om zichzelf weer op te krabbelen en door te zetten. Dit heeft bijgedragen aan zijn aantrekkingskracht bij zowel kinderen als volwassenen. Zijn menselijke gebreken maken hem “menselijk” en zorgen ervoor dat iedereen zich met hem kan vergelijken.

Donald Duck’s Verhalen in Stripvorm

Een van de meest bekende aspecten van Donald Duck’s nalatenschap is zijn aanwezigheid in stripverhalen. Donald Duck maakte zijn stripdebuut in 1937 in het tijdschrift “Walt Disney’s Comics and Stories.” De stripverhalen, vaak geschreven en getekend door Carl Barks en later door andere getalenteerde kunstenaars, werden al snel een enorme hit. Donald’s avonturen in Duckstad, waar hij woont met zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak, en zijn rijke oom Dagobert Duck, werden al snel een favoriet van jong en oud.

De stripverhalen boden lezers de kans om Donald’s avonturen te volgen terwijl hij betrokken raakte bij komische situaties en onwaarschijnlijke problemen. Zijn tegenstellingen met zijn rijke oom Dagobert, die constant probeert geld te verdienen, zorgden voor vermakelijke verhaallijnen. De verhalen brachten ook andere geliefde personages zoals Guus Geluk, Oma Duck en Willie Wortel tot leven, waardoor het Duckstad-universum steeds rijker en boeiender werd.

Het Succes van de Stripverhalen

De populariteit van de Donald Duck-stripverhalen is ongekend. De strips werden in meer dan 40 landen vertaald en brachten talloze lezers plezier en vermaak. Carl Barks, vaak de “Koning van Duckstad” genoemd, speelde een cruciale rol in het bedenken van de wereld en personages van Donald Duck. Zijn verhalen bevatten avonturen, mysteries en schattenjachten die zowel kinderen als volwassenen leuk vinden.

De stripverhalen gaven lezers niet alleen leuke verhalen, maar ze bevatten ook leerzame elementen. De avonturen van Donald, Kwik, Kwek en Kwak leerden kinderen vaardigheden zoals samenwerken, probleemoplossing en veerkracht. Ze toonden ook de waarde van vriendschap en familiebanden.

Naast de stripverhalen heeft Donald Duck ook een rijke geschiedenis in tekenfilms en series. Hij verscheen voor het eerst op het witte doek in de jaren 30 en werd een centraal personage in veel van Disney’s meest geliefde tekenfilms. De korte tekenfilms waarin Donald schitterde, zoals “Don Donald” en “The Band Concert,” waren enorm populair en vestigden zijn reputatie als een komisch talent.

Het Geheim Achter het Succes

Donald Duck boos

Het succes van Donald Duck kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Ten eerste is zijn karakter zeer herkenbaar en aansprekend. Zijn menselijke tekortkomingen maken hem toegankelijk voor mensen van alle leeftijden, omdat iedereen wel eens te maken krijgt met frustraties en tegenslagen in het leven. Zijn opvliegende aard en humoristische manier van reageren op problemen maken hem een grappig en geliefd personage.

Ten tweede heeft Donald Duck altijd deel uitgemaakt van een uitgebreide cast van personages. Duckstad is een fictieve stad die bruist van leven en avontuur, met talloze unieke personages die allemaal bijdragen aan het rijke Duck-universum. Of het nu Dagobert Duck is die op zoek is naar goud, Guus Geluk die constant geluk heeft, of Oma Duck die wijze raad geeft, de verschillende karakters voegen diepte en diversiteit toe aan de verhalen.

Daarnaast spelen de thema’s in de verhalen van Donald Duck een belangrijke rol in zijn aantrekkingskracht. De avonturen bevatten vaak elementen van spanning, mysterie en het bovennatuurlijke, waardoor lezers en kijkers worden meegesleept in de wereld van Duckstad. Het feit dat de verhalen zowel vermakelijk als leerzaam zijn, maakt Donald Duck tot een favoriet onder ouders en leerkrachten die waarderen dat kinderen belangrijke levenslessen kunnen leren terwijl ze plezier hebben.

De Impact van Donald Duck op de wereld

Donald Duck heeft niet alleen generaties vermaakt, maar heeft ook een diepgaande invloed gehad op de huidige cultuur. Zijn beeld en kenmerkende stem zijn over de hele wereld herkenbaar en worden vaak geïmiteerd en geparodieerd. Zijn komische avonturen hebben inspiratie geboden aan talloze andere stripauteurs en animators.

Donald Duck heeft ook bijgedragen aan de wereld van merchandising. Zijn beeld is te vinden op allerlei producten, van kleding en speelgoed tot schoolbenodigdheden en huishoudelijke artikelen. Zijn populariteit heeft geleid tot een breed scala aan Donald Duck-gerelateerde producten die fans kunnen verzamelen en koesteren.

Bovendien is Donald Duck een cultureel icoon geworden in landen over de hele wereld. Zijn stripverhalen zijn vertaald in tientallen talen, en hij heeft fans van alle leeftijden en achtergronden bereikt. Zijn tijdloze aantrekkingskracht blijft bestaan, zelfs nadat hij al bijna een eeuw geleden voor het eerst werd geïntroduceerd.

Conclusie

Donald Duck is veel meer dan alleen een stripfiguur. Hij is een cultureel icoon dat generaties heeft vermaakt en geïnspireerd. Zijn opvliegende karakter, humoristische avonturen en diepgaande cast van personages hebben bijgedragen aan zijn tijdloze aantrekkingskracht. Zijn impact op de popcultuur is duidelijk en zijn beeld blijft wereldwijd herkenbaar.

Of je nu geniet van zijn stripverhalen, tekenfilms, of merchandise, Donald Duck zal altijd een speciale plaats innemen in de harten van mensen.

Zanger Hans de Booij woont in caravan – Kon de huur niet meer betalen . . .

0
Hans de Booij
Hans de Booij

Op dit moment heeft Hans de Booij geen vaste plek om te wonen. Vanwege de coronacrisis en nadat hij besmet was geraakt met het virus, kon de zanger lange tijd niet werken en kon hij de huur van zijn appartement niet meer betalen. Daarom is de 65-jarige De Booij nu gedwongen om in een caravan te verblijven.

“Ik kon de huur van mijn appartement niet langer betalen. Ik ben bij vrienden in Heusden (Noord-Brabant) gaan verblijven en hoopte op korte termijn een sociale huurwoning te kunnen krijgen. Maar toen bleek dat ik een urgentieverklaring nodig had. Ik was wanhopig. Ik wilde niet langer bij mijn vrienden blijven, ze hebben recht op hun privacy”, vertelt de zanger aan De Telegraaf.

Aan het einde van de zomer moet De Booij de caravan verlaten omdat het te koud wordt. Deze situatie zorgt voor veel stress bij hem. “Mijn creativiteit is volledig verdwenen. Ik hoop dat er snel een huiseigenaar op mijn pad komt die me kan helpen. Ik ben bang dat ik anders in een opvangcentrum voor dak- en thuislozen zal belanden, of misschien zelfs onder een brug terechtkom. Zie dit als een noodkreet. Ik ben radeloos.”

In februari was De Booij nog te zien in het programma First Dates, waar hij Irma ontmoette. Er waren plannen om af te spreken, maar uiteindelijk is er niets van gekomen. “Met Irma is het nooit iets geworden”, voegt hij eraan toe.

Rocklegende Tina Turner (83) Overleden

0
Tina Turner

De beroemde zangeres Tina Turner is overleden. Een vertegenwoordiger verklaarde dat “Tina Turner, de ‘Queen of Rock’n Roll’, vandaag op vreedzame wijze is overleden op 83-jarige leeftijd na een langdurige ziekte in haar huis in Kusnacht, in de buurt van Zürich, Zwitserland.”

“Met haar verlies verliest de wereld een muzikale legende en een voorbeeld.”

Turner verwierf wereldwijde bekendheid met hits als “Proud Mary,” “The Best” en “Private Dancer.” In de jaren zestig en zeventig brak ze door aan de zijde van haar echtgenoot Ike, met wie ze een tumultueuze relatie had. Als de bestverkopende vrouwelijke rockartiest heeft ze 200 miljoen platen verkocht en heeft ze de meeste concertkaartjes van alle soloartiesten ter wereld verkocht.

Turners gezondheid was kwetsbaar. Naast een beroerte, kanker en nierfalen worstelde ze ook met PTSS als gevolg van haar traumatische huwelijk met Ike. Hij overleed in 2007 aan een overdosis cocaïne.

Tina Turner trok zich meer dan tien jaar geleden terug na een afscheidstournee in Zwitserland. Ze woonde aan het meer van Luzern in een kasteelvilla genaamd “Château Algonquin,” vernoemd naar haar Indiaanse moeder.

Hoewel Turner sinds 2013 alleen de Zwitserse nationaliteit had, was ze in hart en nieren een Amerikaanse. Als kind heeft ze nog katoen geplukt op de uitgestrekte velden van Tennessee. Maar ze hield van Europa. Na haar scheiding van de gewelddadige Ike Turner kreeg ze in de VS geen echte kans als soloartiest. In Europa kreeg ze die wel.

Sindsdien had Europa een speciale plaats in Turners hart, vooral nadat ze tijdens de “Private Dancer”-tournee muziekproducer Erwin Bach ontmoette in Keulen. Ze was destijds 46 jaar oud en een gescheiden moeder van twee volwassen zonen van 27 en 25. Erwin moest nog 30 worden. Maar ze werd meteen verliefd en fluisterde dat in zijn oor.

Turner en Bach woonden al lange tijd samen, maar waren pas tien jaar getrouwd. Vanwege de nare herinneringen aan haar eerste huwelijk – waarin ze op hun eerste huwelijksnacht naar een bordeel werd gebracht – hield Tina 27 jaar lang afstand van een huwelijk. Totdat Bach tijdens een vaarvakantie rond de Griekse eilanden op het dek neerknielde en nogmaals vroeg of ze met hem wilde trouwen. “Ik was 73 en zei ja.”

Direct na hun huwelijksreis in 2013 werd Turner getroffen door een beroerte, waardoor ze opnieuw moest leren lopen. Ze vocht ook lange tijd tegen darmkanker, maar ze genas uiteindelijk van deze ziekte. In 2017 onderging dit icoon een niertransplantatie en haar partner Bach stond erop om haar donor te zijn. Ze vertelt: “Toen ik besefte dat hij het meende, moest ik even gaan liggen. Ik dacht bij mezelf: ‘Misschien houdt hij echt van mij’.” Ze had altijd een diepgewortelde angst om niet geliefd te zijn, dus het kostte haar enorm veel moeite om dat uiteindelijk te geloven.

Cagney & Lacey – De agentes waar iedereen van hield

0
Cagney Lacey

Cagney & Lacey is een Amerikaanse politie serie die tussen 1982 en 1988 in Amerika werd uitgezonden door de televisiezender CBS. In Nederland wordt de serie uitgezonden door de VARA.

De serie draaide om de twee vrouwelijke rechercheurs Christine Cagney (Sharon Gless) en Mary-Beth Lacey (Tyne Daly). Samen bestrijden ze de misdaad voor het fictieve 14e district in Manhatten, New York.

Mary-Beth Lacey

Rechercheur Mary-Beth Lacey (Daly) is getrouwd met Harvey Lacey (Tony La Torre). Samen hebben ze twee kinderen, Harvey Lacey, Jr. en Michael Lacey. Het huwelijk komt weleens onder druk te staan door de bezorgdheid van Harvey.

De rol van rechercheur Lacey werd gespeeld door actrice Tyne Daly. Daly speelt deze rol in de gehele serie en in alle films inclusief de pilot. Tyne Daly ontving voor haar rol in Cagney & Lacey zes Emmy en vier Golen Globe Awards.

Christine Cagney

Rechercheur Christine Cagney is een vrouw alleen en ietwat losgeslagen in haar privé leven. Cagney is wat rustiger en terughoudender dan haar collega Mary-Beth. Toch weet ze in alle situaties haar mannetje wel te staan.

In tegenstelling tot Lacey wordt de rol van Christine Cagney door drie verschillend actrices gespeeld. In de ruim twee uur durende pilot wordt de rol namelijk gespeeld door Loretta Jane Swit. Ook speelde Swit op dat moment in de oorlogserie MASH als Major Margaret “Hot Lips” Houlihan.

Cagney & Lacey

Loretta Swit zou niet in de serie verschijnen. De producenten van de serie MASH verboden haar contractbreuk te plegen.

Cagney & Lacey

De pilot wordt zo goed ontvangen bij het publiek dat er besloten wordt om van start te gaan met het eerste seizoen van Cagney & Lacey. Loretta Swit wordt vervangen door actrice Meg Foster in de rol van Christine Cagney. Echter na zes afleveringen geven de producenten aan niet verder te willen met Foster. Dit omdat de producenten bang waren dat Meg Foster te “Gay” over zou komen. Foster’s manier van acteren zou de indruk wekken dat ze wel eens lesbisch zou kunnen zijn. De producenten waren bang dat dit niet goed bij het publiek zou vallen.

Sharon Gless

Uiteindelijk met de start van het tweede seizoen van Cagney & Lacey wordt de rol van rechercheur Christine Cagney gespeeld door Sharon Gless. Gless blijft dan ook in de rol van Cagney tot en met het laatste seizoen zeven. Ook in de vier volgende speelfilms na de serie blijft Sharon Gless in de rol van rechercheur Cristine Cagney

Reünie Cagney & Lacey

In 2007 worden beide actrices uitgenodigd bij de Graham Norton Show.

Cagney & Lacey