Home Blog

De oudste Nederlandse film die nog bewaard is gebleven

0
De oudste Nederlandse film

De oudste Nederlandse film die nog bewaard is gebleven heet “De mésaventure van een Fransch heertje zonder pantalon aan het strand te Zandvoort”. Een oudere volledige Nederlandse film bestaat dus niet meer.

De film werd geregisseerd door Albert en Willy Mullens. De broers waren met hun productiebedrijf in begin 1900 de eerste belangrijke filmproducenten van Nederland. “De mésaventure van een Fransch heertje zonder pantalon aan het strand te Zandvoort” werd op 22 juli 1905 op Zandvoort opgenomen en nam een dag in beslag.

De oudste Nederlandse film

Het verhaal achter de oudste Nederlandse film

De film gaat over een Franse toerist die op een strandstoel op het strand een krant aan het lezen is. Wanneer de in slaap gevallen toerist wakker schrikt ziet hij dat de stoel midden in het water staat door de vloed. Snel trekt de man zijn schoenen, sokken en broek uit en probeert uit het water te komen. Echter een politieman ziet de man zonder broek en denkt dat het een nudist is.

De toerist probeert te ontkomen en wordt achterna gezeten door de agent en een horde woedende mensen. Zelfs het verkleden als vrouw helpt de toerist ook niet en hij wordt uiteindelijk in de kraag gevat.

Weetjes

Het publiek werd tijdens de opnames van de oudste Nederlandse film doelbewust zoveel mogelijk gefilmd. Dit werd gedaan in de hoop de iedereen massaal naar de bioscoop zou gaan om zichzelf te zien.

Twee dagen na de opnames plaatsten verschillende kranten een artikel over de film alsof het echt gebeurd zou zijn. Nu wordt gedacht dat dit een reclamestunt zou zijn geweest. Een andere film die van deze reclame techniek gebruik maakte was “The Blair Witch Project”.

De mésaventure van een Fransch heertje zonder pantalon aan het strand te Zandvoort is niet de oudste Nederlandse film. Dit is “Gestoorde hengelaar” welke in 1896 gemaakt werd door M.H. Laddé. Van deze film is helaas niets bewaard gebleven.

Ze zei meneer tegen me – De McDonald’s reclame uit 1989

0
Ze zei meneer tegen me

Ze zei meneer tegen me… Wie kent het schattige jongetje (Nick Molenaar) uit de McDonald’s reclame in 1989 nog. Het mannetje gaat voor het eerst een bestelling bij McDonald’s doen en komt apetrots vertellen dat de “kassajuffrouw” meneer tegen hem zei.

Ook herkennen we GTST acteur Bartho Braat (Jeff Alberts) als de vader van het jongetje.

Ze zei meneer tegen me
Bartho Braat als de vader

Are You Lonesome Tonight – Waarom kreeg Elvis zo de slappe lach?

0
Elvis slappe lach

Bijna iedereen kent het filmpje waarin Elvis Presley de slappe lach krijgt wel. Tijdens het het liedje “Are You Lonesome Tonight” schiet Elvis zo in de lach waar hij het hele liedje niet meer uitkomt. Wat misschien niet iedereen weet is waarom?

Iedereen weet dat Elvis vaak vol zat met humor. Soms was hij in zo een melige bui dat hij dan ook ter plekke de tekst van zijn nummer veranderde. Dit gebeurde dus ook tijdens een van zijn uitverkochte shows in Las Vegas in het International Hotel op 26 augustus 1969.

Tijdens het nummer “Are You Lonesome Tonight” veranderd Elvis de tekst in het nummer. Op het moment dat hij hoort te zingen “Do you gaze at your doorstep and picture me there?” (Staar je naar de deuropening en fantaseer je dat ik daar sta) veranderd Elvis de tekst naar “Do you gaze at your bald head and wish you had hair” (Staar je naar je kale kop en fantaseer je dat je haar hebt). Op dat moment gebeurd er iets wat niemand verwacht had.

Are You Lonesome Tonight

Op de eerste rij zit een man die na deze tekst onmiddellijk zijn toupet van zijn hoofd aftrekt en begint te dansen. Hierdoor schiet Elvis vreselijk in de lach. Elvis wordt zo getroffen door deze slappe lach dat hij het nummer bijna niet meer kan zingen. Als klap op de vuurpijl blijft de achtergrond zangeres onverstoorbaar door zingen en trekt zich nergens wat van aan. Dit is de druppel voor Elvis en trekt het nu helemaal niet meer. Je hoort hem tussendoor nog naar haar roepen “swing it baby” (je gaat lekker hoor schatje).

Wat misschien maar weinig mensen weten is dat deze achtergrond zangeres Cissy Houston niemand minder was dan de moeder van Whitney Houston.

Are You Lonesome Tonight

André van Duin – Hond Weggelopen

0
André van Duin - Hond Weggelopen

André van Duin – Hond Weggelopen is weer een geweldige sketch van van Duin en Frans van Dusschoten. Hierin probeert van Duin op het politie bureau aangifte te toen van zijn weggelopen hond. Geniet van het hilarische samenspel van André van Duin en Frans van Dusschoten.

André van Duin - Hond Weggelopen

Mysterieuze verdwijning dochter verwoestte huwelijk en carrière Al Bano & Romina Power

0
Romina Albano Ylenia

Het ergste wat je als ouder(s) kan overkomen is het verlies van je kind. Nog erger is als je kind vermist is en nooit meer wordt terug gevonden. De onzekerheid of je kind nog in leven is en het daardoor nooit een plekje zal kunnen geven moet hartverscheurend zijn voor de ouders. Dit overkwam het wereldberoemde Italiaanse duo Al Bano & Romina Power toen dochter Ylenia (23) in 1994 verdween en nooit meer werd terug gevonden.

Ylenia Carrisi de verdwenen dochter van Al Bano & Romina Power
Ylenia Carrisi de verdwenen dochter van Al Bano & Romina Power
Albano Carrisi en Romina Power trouwfoto
Albano Carrisi en Romina

Al Bano & Romina Power

De Italiaanse zanger Al Bano (Albano Antonio Carrisi) en Romina Power ontmoetten elkaar voor het eerst in 1967 op de set van de film Nel Sole gebaseerd op de gelijknamige hit van de zanger. Al snel ontstaat er een relatie tussen Carrisi en Romina Power, dochter van de Amerikaanse acteur Tyrone Power en Mexicaans actrice Linda Christian. Het stel trouwt in 1970 in de geboorteplaats van Albano, Celino San Marco, Italië.

Klik hier en Luister ook naar de geweldige aflevering The Story Of Al Bano & Romina Power van oud radio dj Alex Kossen

Het gaat goed met de familie Carrisi. Het stel krijgt maar liefst vier kinderen:

 • Dochter Ylenia Maria Sole Carrisi (29 november 1970)
 • Zoon Yari Carrisi (21 april 1973)
 • Dochter Cristèl Chiara Carrisi (25 december 1985)
 • Dochter Romina Jolanda Carrisi(1 Juni 1987)

Ook scoort het stel een aantal internationale hits als het duo Al Bano & Romina Power zoals Felicità, Sharazan, Tu, soltanto tu (Mi hai fatto innamorare), Ci sarà, Sempre sempre en Libertà!.

Ylenia Carrisi

Ylenia in de Italiaanse Rad van Fortuin
Ylenia in de Italiaanse Rad van Fortuin

Op november 1970 wordt Ylenia Maria Sole Carrisi geboren, de dochter en tevens eerste kind van Albano en Romina. Dat het artiestenbloed ook door Ylenia stroomt wordt al snel duidelijk als ze naast vader Albano en moeder Romina in de film Champagne in paradiso speelt. Ylenia is dan 13 en zou niet veel later daarna ook nog met moeder Romina het liedje Abbi Febe opnemen. Ook zou Ylenia in 1989 nog te zien zijn als “letterdraaier” in het televisie spelprogramma La ruota della fortuna, de Italiaanse versie van Het rad van fortuin.

Dan besluit Ylenia dat ze schrijfster wil worden van romans en begint haar studie literatuur aan het Engelse “King’s College London”. Dit blijkt een schot in de roos want Ylenia haalt in haar eerste jaar al de hoogste cijfers. Toch onderbreekt Ylenia haar studie begin 1993 om te gaan reizen net als haar broer Yari.

Tijdens een vakantie naar New Orleans, Louisiana met haar ouders besluit Ylenia achter te blijven met niet meer dan een rugzak en een notitieboek. Albano en Romina keren zonder Ylenia terug naar Italië.

King's College London
King’s College London

Na een kort verblijf aan Florida reist Ylenia door naar Belize en Mexico. Later verteld ze haar ouders dat ze bang was dat twee mannen haar wilde vermoorden in Florida. Na een paar maanden in Belize en in Mexico te zijn geweest, keert ze na de kerst 1993 weer terug naar New Orleans en begeeft zich veel onder de daklozen en straatmuzikanten. Ze schetst veel en maakt aantekeningen. Waarschijnlijk was ze een boek aan het schrijven over haar ervaringen.

Verdwijning

In New Orleans leert Ylenia de verslaafde straatmuzikant Alexander Masakela kennen. De 30 jaar oudere Masakela was al in meerdere landen in Europa geweest en deed zich regelmatig voor als goeroe. Ylenia is meteen gefascineerd door Masakela en noemt hem ook vaak “mijn mentor” in haar aantekeningen. Ook zou Masakela een “volledig nieuwe intellectuele horizon” voor haar geopend hebben. Ook delen ze een kamer in het goedkope LeDale hotel. Vader Albona vreest dat Ylenia toen waarschijnlijk ook drugs gebruikte.

Als Ylenia op 31 december 1993 haar ouders belt om gelukkig nieuwjaar te wensen is dit meteen het laatste wat ze van hun dochter zullen horen. Getuigen zien haar op 6 januari 1994 voor het laatst bij het hotel maar daarna verdwijnt Ylenia Carrisi op mysterieuze wijze. Haar spullen blijven achter op de hotelkamer. Op 18 januari 1994 wordt Ylenia officieel door haar ouders als vermist opgegeven.

Hotel LeDale waar Ylenia voor het laatst gezien is
Hotel LeDale waar Ylenia voor het laatst gezien is

Alexander Masakela

De straatmuzikant Masakela wordt door de politie verhoord nadat hij het hotel wordt uitgezet. De straatmuzikant probeerde namelijk te betalen met de ongetekende cheques van Ylenia. Ook had hij haar paspoort. Maskela blijft volhouden niet te weten wat er met haar is gebeurd. Wel geeft Masakela aan te denken dat het wel goed met haar gaat. Bij gebrek aan bewijs wordt Masakela weer vrij gelaten.

Op 31 januari wordt Masakela weer gearresteerd omdat een ex-vriendin aangifte had gedaan van verkrachting. Binnen twee weken wordt de de straatmuzikant weer vrij gelaten wederom door gebrek aan bewijs. Ook bleef Masakela volhouden dat ondanks dat ze een kamer deelden, nooit seks heeft gehad met Ylenia. Ze zouden altijd in aparte bedden hebben geslapen.

Alexander Masakela
Alexander Masakela

In de rivier gesprongen

Een ander aanknopingspunt is de getuigenis van een beveiliger (Albert Cordova). Deze zag in de avond van 6 januari 1994 om 23.30u een vrouw de Mississippi rivier inspringen die voldeed aan de omschrijving van Ylenia. Volgens de beveiliger gedroeg de vrouw zich vreemd en riep ze “Ik behoor aan het water toe” voordat ze het water in sprong. De vrouw zou zo een 100 meter gezwommen hebben en toen onder water zijn verdwenen door de stroming van een passerende boot.

Hoewel vader Albona dit een aannemelijk verhaal vindt, willen moeder Romina en privé detective Frank Crescentini hier niets van weten. In de getuigenis had beveiliger Cordova haar namelijk beschreven als blond, knap, tussen de 18 en 24 jaar , donkere jas en een mooie design jurk. Ook zou de vrouw een treurige blik in haar ogen hebben gehad. De privé detective vindt het verhaal niet aannemelijk. Crescentini gelooft namelijk niet dat de beveiliger dit allemaal met zoveel detail heeft kunnen zien in het donker vanaf enkele honderden meters afstand. Ook zou de beveiliger een bril op flinke sterkte dragen. Ook vraagt de privé detective zich af waarom beveiliger Cordova niet meteen heeft ingegrepen toen hij een vrouw het water in zag springen of om hulp heeft geroepen?

Scheiding

Pasgeboren Ylenia
Pasgeboren Ylenia

Alle concerten en optredens van Albano en Romia worden afgezegd en samen vertrekken ze naar New Orleans om de politie te helpen zoeken naar hun dochter. Helaas levert dit niets op. Het duo brengt in 1995 hun laatste studioalbum Emozionale uit maar grote hits blijven uit. In de jaren daarna neemt Albano nog deel aan het Sanremo Music Festival en speelt Romina een rol in de mini televisieserie The Return of Sandokan.

In 1999 komt er na 19 jaar een einde aan het huwelijk van Albano Antonio Carrisi en Romina Francesca Power. Dit kondigen ze aan bij het populaire Italiaanse weekblad Oggi. De vermissing van hun dochter zou een te groot gat in de relatie hebben geslagen.

In 2013 komt duo (alleen op professioneel vlak) weer bij elkaar voor een concertoptreden in Moskou. Deze comeback slaat zo aan dat het duo weer als Al Bano & Romina Power tot heden nog steeds live optreden. Er staan zelfs alweer concerten gepland voor november 2021 mocht de situatie het toelaten.

Dood verklaard

Privé detective Frank Crescentini
Privé detective Frank Crescentini

Niet alleen maakt het duo een comeback in 2013, ook laat Albano in dat jaar zijn dochter officieel dood verklaren. Dit tot grote afschuw van privé detective Crescentini die liet weten de doodsverklaring “krankzinnig en schokkend” te vinden. De privé detective laat weten dat zonder lijk en of DNA Ylenia nog steeds vermist is en niet dood. Tot op de dag van vandaag is Frank Crescentini nog steeds bezig met de zaak. Er zouden na 27 jaar nog steeds af en toe tips binnenkomen. Zo zou ze in 2020 nog op de Dominicaanse Republiek gespot zijn.

Albano en Ylenia Carrisi

Webster – Waar was hij ineens gebleven?

0
Webster

Webster was een komedieserie die in Nederland in 1985 door de VARA voor het eerst werd uitgezonden. De serie ging over de 7 jarige Afro-Amerikaanse Webster Long. Als de ouders van het kleine kereltje komen te overlijden wordt hij geadopteerd door de blanke ouders George (Alex Karras) en Katherine Papadopolis (Susan Clark).

Webster

Emmanuel Lewis

Webster Long werd gespeeld door de inmiddels 49 jarige Emmanuel Lewis. Lewis stond vooral bekend om zijn kleine formaat. Toen de serie begon was Lewis iets groter als één meter. De huidige lengte van Lewis is nog steeds maar ongeveer 1,30 meter.

Lewis werd geboren op 9 maart 1971 en is de jongste van vier kinderen. Hij heeft nog één zus en twee broers.

Op jonge leeftijd al word Lewis ontdekt door de Shuller Talent Agency. Een castingbureau voor zeer talentvolle kinderen. De moeder van Lewis meld hem daar aan op advies van een vriend van de familie.

Het castingbureau is meteen verliefd op Lewis en laat hem dan ook al snel in verschillende reclames van grote merken een rol spelen. Een aantal van deze reclames waren voor oa. Campbell’s Soup, Colgate tandpasta, Life Cereal en Burger King.

Webster

Webster

Als Lewis in 1983 door ABC gekozen word om de rol als Webster te spelen, zit zijn carrière behoorlijk in de lift. Ondanks zijn leeftijd (12 jaar) past hij toch door zijn lengte en zijn schattige “babyface” in de rol van het 7 jarige Afro-Amerikaans kereltje.

De serie loopt zes seizoenen en er worden 150 afleveringen gemaakt. Door een ijzersterke deal van zijn agent sleept Lewis heel wat geld binnen met zijn rol. Ook blijft Lewis alle royalty’s van de serie ontvangen.

Echter met al zijn verdiende geld en zijn beroemdheid blijft Lewis een gewone jongen die elke dag door zijn moeder met de auto naar het werk wordt gebracht en opgehaald. Ook maakt Lewis na de populaire serie gewoon zijn school af en haalt in 1997 zijn diploma voor de theater school.

Na het afmaken van zijn opleiding krijgt Lewis het niet meer voor elkaar om nog een grote rol te scoren. Dit omdat hij door zijn lengte toch altijd gezien blijft worden als de kleine Webster. Wel krijgt Lewis genoeg gastrollen in oa. Family Matters (1997), Moesha (1998), Malcolm & Eddie (1999) en in 2001 is hij te zien in de zwakste schakel voor kindersterren.

Leeft hij nog?

Dan na 2001 wordt het ineens stil rondom de acteur. Het wordt zo stil dat er wilde verhalen ontstaan waarin Lewis zou zijn overleden aan zijn “dwergenziekte” ook wordt beweerd dat hij zou omgekomen in een ongeluk.

Webster

maar niets is minder waar…

In 2000 besluit Emmanuel Lewis namelijk dat het genoeg is geweest met de televisie wereld en start met  zijn “Webster geld” verschillende succesvolle bedrijven. Naast zijn eigen record label “Emmanuel Lewis Entertainment” heeft hij ook nog een limousine vervoersbedrijf en een autopoets bedrijf.

Hoewel Lewis probeert om zo min mogelijk in de media te verschijnen, duikt er toch heel af en toe nog een foto van hem op . . .

Emmanuel Lewis 2017
Emmanuel Lewis 2021

Gehaktballen van oma – helemaal niet moeilijk

1
Gehaktballen van oma

Gehaktballen van oma waren altijd lekkere stevige en sappige ballen vol van smaak. Een lekkere gehaktbal die prima paste bij een stamppot, spinazie of gewoon lekker op een broodje met een beetje ketchup of satésaus.

Gehaktballen van oma

Benodigdheden en ingrediënten

Gehaktballen van oma
 • Tijd! 30 tot 45 minuten
 • Een braad- of juspan
 • 500 gram half om half gehakt (rundergehakt kan ook maar dan worden de ballen wat droger)
 • Een gesnipperd uitje (zo fijn mogelijk)
 • 1 of 2 gepeld en geperste teentjes knoflook
 • Zout
 • Zwarte peper (vers gemalen is het lekkerst)
 • Nootmuskaat
 • Een snufje chilipoeder
 • 2 sneetjes wit brood
 • Een scheutje melk
 • Een klein scheutje ketjap manis (ongeveer 2 eetlepels)
 • 1 ei
 • Paneermeel of 2 tot 3 verkruimelde beschuitjes
 • Roomboter
 • Tomatenketchup
 • Een flinke theelepel grove mosterd
 • 2 eetlepels oregano

Bereiding van de heerlijke gehaktbal

Snijd de korstjes van de 2 sneetjes (oud) witbrood af en besprenkel deze met een beetje melk (3 tot 4 eetlepels). Laat dit even 5 of 10 minuten intrekken.

Gehaktballen van oma

Doe de gehakt in een kom en tik een eitje eroverheen. Voeg de fijngesnipperde ui, de geperste knoflook en de zout en peper naar smaak toe. Strooi ook een snufje chilipoeder, nootmuskaat en de oregano over de gehakt. Nu nog een flinke theelepel grove mosterd en een scheutje ketjap manis. Knijp nu de melk uit sneetjes witbrood en leg de broodjes ook bij de gehakt. Nu wordt het tijd voor vieze handen . . .

Meng dit alles met je handen 5 tot 10 minuten tot alles goed verdeeld is. Maak je handen nu vochtig en draai 4 tot 6 mooie ronde en gelijke ballen. Om de gehaktballen van oma goed te laten lukken masseer je zo goed mogelijk alle scheuren en sneedjes uit de ballen. Dit omdat de ballen hierop open kunnen scheuren tijdens het braden. Rol de ballen nog even door een beetje paneermeel om een knapperig korstje te krijgen.

Dek de gehaktballen nu af en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast. Smelt een flinke klont roomboter in de pan en laat deze even heet worden. Leg voorzichtig de gehaktballen in de pan en braad deze rondom bruin. Gebruik 2 lepels om de ballen voorzichtig om te draaien.

Voeg wat heet water toe tot de gehaktballen ongeveer een derde ondergedompeld zijn en laat ze zacht 25 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan. Keer de ballen halverwege nog een keer om.

Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze even apart. Doe nu een flinke scheut (2 tot 3 eetlepels) tomatenketchup in de pan en voeg eventueel nog wat peper naar smaak toe. Roer nu met een garde in de pan tot de jus de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel wat heet water toe als je de jus te dik vindt. Je kunt eventueel een mespuntje maizena toevoegen als de jus te dun is. Doe de ballen terug in de pan en verwarm deze nog even mee. De overheerlijke gehaktballen van oma zijn nu klaar. Eet smakelijk!

Tips

 • Gebruik in plaats van de chilipoeder een flinke theelepel sambal om een lekkere pittige smaak aan je gehaktbal te krijgen
 • Gebruik altijd 2 lepels om de gehaktballen voorzichtig te draaien. Met een vork prik je ze snel kapot vooral als ze net in de pan liggen.
 • Sla de gehaktballen een beetje plat voor het braden om ze sneller gaar te krijgen. Ook zijn ze dan makkelijker om te draaien.

Bekijk ook het recept van oma’s heerlijke draadjesvlees of de lekkere hachee van oma.

Herman Brood en Majoor Bosshardt in Villa Felderhof

0
Herman Brood en Majoor Bosshardt
Herman Brood en Majoor Bosshardt
Rik Felderhof

De legendarisch en veelbesproken aflevering van Villa Felderhof met als gasten Herman Brood en Majoor Bosshardt.

Villa Felderhof was een programma dat door de NCRV werd uitgezonden. Het programma werd gepresenteerd door Rik Felderhof en werd in 1998 bekroont met een “Gouden Televizier-Ring”.

Op 9 september 1996 worden Herman Brood en Majoor Bosshardt uitgenodigd in de luxe villa in Ramatuelle. Deze aflevering is dan ook de meest besproken aflevering van Villa Felderhof. Prachtig is te zien hoe de twee zich over elkaar ontfermen en als dikke maatjes naar elkaar toe groeien.

Herman Brood en Majoor Bosshardt

Cagney & Lacey – De agentes waar iedereen van hield

0
Cagney Lacey

Cagney & Lacey is een Amerikaanse politie serie die tussen 1982 en 1988 in Amerika werd uitgezonden door de televisiezender CBS. In Nederland wordt de serie uitgezonden door de VARA.

De serie draaide om de twee vrouwelijke rechercheurs Christine Cagney (Sharon Gless) en Mary-Beth Lacey (Tyne Daly). Samen bestrijden ze de misdaad voor het fictieve 14e district in Manhatten, New York.

Mary-Beth Lacey

Rechercheur Mary-Beth Lacey (Daly) is getrouwd met Harvey Lacey (Tony La Torre). Samen hebben ze twee kinderen, Harvey Lacey, Jr. en Michael Lacey. Het huwelijk komt weleens onder druk te staan door de bezorgdheid van Harvey.

De rol van rechercheur Lacey werd gespeeld door actrice Tyne Daly. Daly speelt deze rol in de gehele serie en in alle films inclusief de pilot. Tyne Daly ontving voor haar rol in Cagney & Lacey zes Emmy en vier Golen Globe Awards.

Christine Cagney

Rechercheur Christine Cagney is een vrouw alleen en ietwat losgeslagen in haar privé leven. Cagney is wat rustiger en terughoudender dan haar collega Mary-Beth. Toch weet ze in alle situaties haar mannetje wel te staan.

In tegenstelling tot Lacey wordt de rol van Christine Cagney door drie verschillend actrices gespeeld. In de ruim twee uur durende pilot wordt de rol namelijk gespeeld door Loretta Jane Swit. Ook speelde Swit op dat moment in de oorlogserie MASH als Major Margaret “Hot Lips” Houlihan.

Cagney & Lacey

Loretta Swit zou niet in de serie verschijnen. De producenten van de serie MASH verboden haar contractbreuk te plegen.

Cagney & Lacey

De pilot wordt zo goed ontvangen bij het publiek dat er besloten wordt om van start te gaan met het eerste seizoen van Cagney & Lacey. Loretta Swit wordt vervangen door actrice Meg Foster in de rol van Christine Cagney. Echter na zes afleveringen geven de producenten aan niet verder te willen met Foster. Dit omdat de producenten bang waren dat Meg Foster te “Gay” over zou komen. Foster’s manier van acteren zou de indruk wekken dat ze wel eens lesbisch zou kunnen zijn. De producenten waren bang dat dit niet goed bij het publiek zou vallen.

Sharon Gless

Uiteindelijk met de start van het tweede seizoen van Cagney & Lacey wordt de rol van rechercheur Christine Cagney gespeeld door Sharon Gless. Gless blijft dan ook in de rol van Cagney tot en met het laatste seizoen zeven. Ook in de vier volgende speelfilms na de serie blijft Sharon Gless in de rol van rechercheur Cristine Cagney

Reünie Cagney & Lacey

In 2007 worden beide actrices uitgenodigd bij de Graham Norton Show.

Cagney & Lacey

Doe Maar zanger Henny Vrienten (73) overleden

0
Henny Vrienten
Henny Vrienten

Zanger en componist Henny Vrienten is op 73 jarige leeftijd overleden. De familie liet dit vandaag aan concertorganisator Mojo weten. Oorzaak van het overlijden van de zanger is nog niet bekend gemaakt. Wel bekend is dat de zanger al een tijdje ziek was.

De familie vraagt iedereen om rust en privacy en doet verder ook (nog) geen mededelingen. De uitvaart zal dan ook in een besloten kring zijn.

Henny Vrienten werd voornamelijk bekend als leadzanger in de Nederlandse band “Doe Maar”. De band werd in 1978 al opgericht maar Vrienten voegde zich pas 2 jaar later toe.

Doe Maar

Doe Maar werd een enorm succes met nummers zoals: “Is Dit Alles”, “Doris Day”, “Nachtzuster”, “Pa”, “De Bom” en vele meer. De mix van reggae, ska en punk deed t vooral goed bij de jeugd. Tot groot verdriet van vele tieners besloot de band er in 1984 een punt achter te zetten.

In 2000 komt de groep toch weer bij en doen maar liefst 16 concerten in Ahoy gevolgd door nog meer concertreeksen plus optredens in theaters en op festivals. De band toerde voor het laatst in 2018 nog door het land om het 40 jarig jubileum album “Er veranderd NIX” te vieren.

Ook zou er nog een afscheidsconcert komen van Doe Maar, deze werd in verband met de corona al meerdere keren uitgesteld. Eind september werd deze definitief afgelast omdat leadzanger Henny Vrienten erg ziek zou zijn.