Amerikaans acteur Yaphet Kotto, bekend om zijn rollen in oa. de science fiction-horror “Alien” en James Bond film “Live and let die” is zondagavond rond 22.30 (Filippijnse tijd) op 81 jarige leeftijd overleden. Kotto’s vrouw Tessie Sinahon liet dit maandagavond via social media weten. Dit bevestigde ook Kotto’s manager Ryan Goldhar aan Variety.

Kotto’s vrouw schreef maandag op social media “Je speelde regelmatig de schurk maar voor mij blijf je een held, een geweldige vader en een super echtgenoot. Rust zacht mijn lieve man, mijn beste vriend en rots in de branding. Ik ga ga je vreselijk missen.” Yaphet en Tessie waren 24 jaar getrouwd.

Kotto speelde in 1973 een sterke dubbelrol naast Roger Moore in de James Bond Film “Live and let die”. In 1979 kroop hij in de rol van machine technicus Dennis Parker in de sci-fi horror “Alien”. In 1987 was hij samen met Arnold Schwarzenegger te zien in de film The running man. Kotto werd ook regelmatig gevraagd om een gastrol te spelen in series zoals “The A-Team”, “For Love and Honour”, “Murder She Wrote”, “Death Valley Days” en “Law & Order”.

Naast zijn vrouw Tessie Sinahon laat hij ook zes kinderen achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in