Paul van Vliet overleden

Cabaretier Paul van Vliet is op 87-jarige leeftijd overleden na een korte ziekteperiode in zijn huis in Den Haag. Zijn familie heeft bekendgemaakt dat ze diep bedroefd zijn, maar ook trots op zijn levenswerk en prestaties.

Van Vliet laat een rijke nalatenschap achter van verhalen, liedjes en humoristische typetjes die getuigen van zijn kleurrijke theatercarrière en volle leven. Zijn energie, kracht en creativiteit bleven tot op het laatste moment aanwezig.

Van Vliet begon zijn carrière als cabaretier tijdens zijn rechtenstudie in Leiden in de jaren vijftig en speelde daarna in verschillende gezelschappen. Hij was ook mede-oprichter van het kleine theater Pepijn in Den Haag. In de daaropvolgende decennia maakte hij naam met zijn onemanshows in binnen- en buitenland.

Met populaire typetjes zoals Majoor Kees, Baron Taets van Avezaethe en Haagse Benny verwierf hij zijn onsterfelijke roem. Zijn liedjes zoals Meisjes van dertien, Veilig achterop bij vader op de fiets en Pappa is blijven hangen aan de sixties werden hits. Naast zijn cabaretwerk speelde Van Vliet ook rollen in toneelstukken en musicals zoals My Fair Lady en Liefdesbrieven.

Zijn prestaties werden erkend met talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder een Gouden Harp, een Edison en cultuurprijzen van Den Haag, Rotterdam en Vlaanderen. Hij ontving ook de Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in