CHiPs is een Amerikaanse politieserie die door de NBC tussen 1977 en 1983 in Amerika werd uitgezonden.

De serie CHiPs telde maar liefst zes seizoenen bestaande uit 139 afleveringen. De AVRO zond in 1984 maar 11 afleveringen uit van het eerste seizoen. De Vlaamse BRT daarin tegen zond wel de gehele serie van de volledige zes seizoenen uit. Veel Nederlandse kijkers volgde de serie dan ook op de Vlaamse zender.

CHiPs Het Verhaal

De serie ging over twee motoragenten van het California Highway Patrol (CHP). Erik Estrada speelde de macho en onstuimige agent Francis (“Frank”) Llewellyn “Ponch” Poncherello. De rol van agent Jonathan (“Jon”) Andrew Baker werd gespeeld door Larry Wilcox.

CHiPs acteur Francis ("Frank") Llewellyn
Erik Estrada als motoragent Frank Poncherello

CHiPs was vooral gericht op het meer jeugdige publiek. Dat was ook de rede dat er weinig geweld en veel humor in de serie te zien was. Vooral in het eerste seizoen. In alle zes seizoenen hebben beide agenten hun wapen nooit hoeven te gebruiken. De serie ging dan ook meer over verkeersovertredingen, ongelukken of ontsnapte criminelen.

CHiPs acteur Larry Wilcox
Larry Wilcox als motoragent Jon Baker

Veranderingen in de cast

In het vijfde seizoen krijgt Erik Estrada een flinke ruzie met de producenten en gaat in staking. Estrada werd in de zeven afleveringen waarin hij niet te zien was vervangen door Bruce Jenner. Jenner speelde agent Steve McLeish in de serie. Ook tussen de acteurs Wilcox en Estrada loopt het achter de schermen niet lekker. Ook Wilcox krijgt het aan de stok met de producenten. Hij vindt dat Estrada leuker wordt neergezet in CHiPs. Dit is dan ook de rede dat Wilcox nog voor het zesde seizoen opstapt. Wilcox wordt vervangen door acteur Tom Reilly. Reilly speelt de rol van agent Bobby “Hot Dog” Nelson het hele zesde seizoen.

Ondanks de ruzies komt er na 35 jaar toch een reünie met beide acteurs.

CHiPs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in