De Film van Ome Willem was een programma voor kinderen dat tussen 1974 en 1989 werd uitgezonden door de VARA. De kindershow bestond vaak uit liedjes en korte sketches en werd gepresenteerd door Ome Willem (Edwin Rutten).

Edwin Rutten als Ome Willem
Edwin Rutten als Ome Willem

Het bandje dat de show muzikaal begeleiden waren De Geitenbreiers. Dit orkest bestond uit Harry Bannink (De hoofd Geitenbreier) die achter de piano zat. Harry Mooten was De grote grijze Geitenbreier en speelde vaak de Accordeon. De derde Geitenbreier was Frank Noya (De Papjesgeitenbreier) en nam de basgitaar voor zijn rekening.

De Film van Ome Willem

De Film van Ome Willem

Het programma begon altijd met een papieren deur waar Ome Willem dan doorheen kwam gelopen. Daarna werden de kinderen in het publiek begroet en nam Ome Willem de tekeningen van de kinderen in ontvangst. Dan werd vaak De grote grijze Geitenbreier begroet met een kusje op zijn hoofd van Ome Willem.

Vervolgens ging Ome Willem achter het drumstel zitten en speelde samen met De geitenbreiers het bekende openingsliedje “Luister even wat ik vraag?”. Uit dit liedje kwam ook de legendarische zin “Lusten jullie ook een broodje poep?”

Daarna kwam vaak een sketch met Teun (Jennifer Willems), Toon (Aart Staartjes) en August (Pieke Dassen). De acteurs speelden drie eigenwijze kinderen die vaak een conflict hadden die Ome Willem dan moest oplossen.

De Film van Ome Willem
Toon (Aart Staartjes), Teun (Jennifer Willems) en August (Pieke Dassen)

Verder was er nog een buitenfilmpje waarin Ome Willem zogenaamd gevolgd werd door een camera. Dit werd gedaan met poppetjes en een set van papier mache. Daarna was het de beurt aan de poppenkast waarin Jan Klaassen, Jantje en Katrijn die ook spannende avonturen beleefden.

De film van Ome Willem werd vaak afgesloten met een vrolijke eindsketch in het thema van de show. Het programma werd altijd afgesloten met het vrolijke liedje “Deze vuist op deze vuist”.

De Film van Ome Willem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in