Home Nieuws & Weetjes Weetjes De populaire speelboom uit de jaren 70 en 80

De populaire speelboom uit de jaren 70 en 80

0

Bijna iedereen die begin jaren 80 is opgegroeid kent deze geweldige speelboom nog wel. Wat hebben we daar leuk mee gespeeld. Als je hem zelf niet had ging je wel naar een vriendje of vriendinnetje die hem wel had. Het boomhuis was zo populair dat je altijd wel iemand kende waar je er mee kon spelen.

De woonboom

De speelboom was het langst lopende speelgoed uit de speelgoedlijn “Your friends from the magic forest” (Je vriendjes uit het magische bos) van speelgoedfabrikant Kenner. De fabrikant bracht het boomhuis in 1975 op de markt en werd tot ver in de jaren 80 nog steeds verkocht. De boom werd nog wel diverse keren aangepast in de loop der jaren. Zo werd het boomhuis omgetoverd tot brandweerkazerne en later kreeg het een Star Wars decor.

In de boom woonde een “Tree Tots” familie bestaande uit vader, moeder, jongetje, meisje en een hondje. De Tree Tots waren een volkje uit het magische bos wat onderdeel was van de speelgoedlijn. De familie woonde bovenin de speelboom die open en dicht kon. Als de boom open was kon je het interieur zien en spelen met de familie. De wanden waren bedrukt met woonkamer, keuken of slaapkamer decors. Er waren ook meubeltjes zoals stoeltjes, bedden, en een tafeltje waar de familie aan kon zitten.

Het woongedeelte van de speelboom was te bereiken via een uitvouwbare trap (met glijbaan) aan de zijkant van de boom. Er was zelfs een lift om in het woongedeelte te komen. Met een draaiwiel aan de zijkant van de boom was de lift te bedienen. De familie had ook een geel of rood vier persoons autootje die achter de boom geparkeerd kon worden op een speciale parkeerplaats. Voor de kinderen hing er een schommel beneden naast de ingang van de lift. Ook was er voor de hond een hok in de vorm van een struikje die je ook dicht kon doen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mobiele versie afsluiten