Wie kent de geweldige serie De Zevensprong nog die begint met een mysterieuze brief die meester Frans krijgt. Meester Frans verteld zijn leerlingen vaak spannende verhalen. De verhalen gaan over Frans de Rode waarin hij zelf de hoofdrol speelt vanwege zijn rode haar. Als meester Frans op een dag geen verhaal weet te verzinnen verteld hij de leerlingen dat hij die avond een geheimzinnige brief zal ontvangen.

Die avond komt er tijdens een bliksem en onweer bui echt een mysterieuze brief bij meester Frans door de brievenbus. De geheimzinnige brief komt van Graaf Grisenstijn (Gr. Gr.) die wil dat meester Frans de nieuwe leraar wordt van zij neefje Geert-Jan. De Graaf en het neefje wonen in een geheimzinnig kasteel dat het Trappenhuis heet.

De Zevensprong

Om bij het kasteel te kunnen komen moeten meester Frans en zijn leerlingen eerst de verloren en zevende afslag van De Zevensprong vinden. De Zevensprong die meester Frans en zijn leerlingen kennen heeft maar zes afslagen…

Een leuk grapje

Is jou trouwens weleens het volgende opgevallen? Als meester Frans voor de Luxor bioscoop staat, heb jij dan goed opgelet welke film daar draait? Bekijk het filmpje hieronder. . .

Achtergrond van De Zevensprong

De Zevensprong werd van 30 september tot 23 december in 1982 uitgezonden door de NCRV op Nederland 1. De serie bestond uit 13 delen van een half uur en kwam elke woensdagavond tussen 19:00 en 19:30 uur.

De Zevensprong

De Zevensprong werd in 1981 gemaakt en is gebaseerd op het boek “De Zevensprong” dat al in 1966 door Tonke Dragt werd geschreven.

De serie werd verfilmd door Karst van der Meulen en werd tussen 1 april en 15 augustus 1981 opgenomen in de Achterhoek. De verschillende locaties van de opnames waren o.a. Ruurlo (De Zevensprong in het Rijkenbargse bos en kasteel Ruurlo voor het Trappenhuis). Gelselaar (huis van Juffrouw Rosmarijn), Markvelde (de basisschool die later bekend werd om de opnames) en Lochem (huis van meester Frans van der Steg)

Na diverse keren herhaald te zijn is de serie in 2006 op DVD verschenen. Ook is de serie uitgezonden in België, Duitsland en Hongarije. De Duitse titel van de serie was “Das Geheimnis des siebten Weges” en de Hongaarse titel “A hetedik út titka”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in