Dempsey and Makepeace is een Britse politieserie die door de TROS tussen 1985 en 1986 werd uitgezonden. De serie gaat over een keiharde Amerikaanse rechercheur en een typisch Engelse vrouwelijke rechercheur die samen in Engeland undercover de misdaad bestrijden. In totaal werden in Nederland 30 afleveringen van Dempsey and Makepeace uitgezonden.

Dempsey and Makepeace

Michael Brandon speelde de harde New Yorkse rechercheur James Dempsey. Dempsey is één van de beste politieagenten in New York maar wordt overgeplaatst naar een undercoverafdeling (SI-10) Engeland nadat zijn partner wordt vermoord. SI-10 is een afdeling van Scotland Yard en bestrijd de misdaad met undercover operaties.

Lady Harriet Alexandra Charlotte Makepeace werd door Glynis Barber gepeeld. Harriet Makepeace was precies het tegenovergestelde dan de harde rechercheur Dempsey. Niet alleen was zij de dochter van een Engelse lord, ook volgde ze een hoge opleiding aan de Universiteit van Cambridge. Harry, zoals ze ook wel genoemd wordt, krijgt ook op de afdeling SI-10 te horen dat James Dempsey haar partner wordt. Hoewel het duo Dempsey and Makepeace eerst niet zo blij zijn met elkaar vormen zij toch het perfecte wapen tegen de

Dempsey and Makepeace

Getrouwd

In 1990 trouwt Micheal Brandon met zijn tegenspeelster Glynis Barber en samen krijgen zij in 1992 een zoon. Brandon en Barber zijn tot op heden nog steeds bij elkaar en geven in verschillende interviews aan nog steeds dol gelukkig met elkaar te zijn.

In 2013 is het koppel nog te zien in het Britse spelprogramma All Star Mr & Mrs. De show draait om bekende lang getrouwde stellen en om te zien hoe goed ze elkaar nog kennen. Brandon en Barber zijn op dat moment 23 jaar getrouwd.

Dempsey and Makepeace

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in