Derrick was een Duitse krimiserie waarvan de eerste aflevering in 1974 werd uitgezonden. De serie speelde 25 jaar en er werden maar liefst 281 afleveringen gemaakt. De populaire krimiserie was in 108 landen te zien en werd in Nederland door de TROS uitgezonden.

Derrick

De serie draaide om de hoofdinspecteur Stephan Derrick (Horst Tappert) en zijn assistent Harry Klein (Fritz Wepper) die moordzaken oplosten voor de Münchener Kriminalpolizei.

Wat vooral opviel aan de serie was dat er maar weinig tot geen geweld te zien was. De serie was meer gericht op het denkwerk en de psychologie en motief van de dader. De dader was in het begin van de serie vaak al meteen bekend maar dit werd later veranderd na kritiek van de kijker. Hoewel de serie goed ontvangen werd miste men toch het verrassingselement.

Derrick

Hoewel de serie altijd populair is gebleven krijgt het in 2013 een enorme smet als blijkt dat de in 2008 overleden acteur Horst Tappert een duister oorlogsverleden blijkt te hebben. Dit leid tot het schrappen van de herhalingen van de Duitse krimiserie in verschillende landen waaronder Nederland, België en Duitsland.

Het vreselijke geheim van Horst Tappert

Derrick

Wat veel mensen wel of niet weten is dat Tapper nooit graag over zijn verleden sprak en vooral niet over zijn rol in de Tweede Wereldoorlog. Bekend was wel dat hij gediend heeft in de Wehrmacht (Het Duitse leger 1935-1945). Zelf heeft Tappert altijd volgehouden hospik (verpleger) te zijn geweest. Echter in 2013 komt de verschrikkelijke waarheid rondom de acteur en zijn rol in de oorlog boven water…

Het blijkt namelijk dat de acteur Horst Tappert helemaal geen verpleger is geweest maar zijn duistere “carrière” begon bij de SS als lid van de SS-Flak-Ersatzabteilung wat een onderdeel was van de beruchte Waffen-SS devisie. Op 22 maart wordt Tappert gepromoveerd naar de SS-Division Totenkopf.

Derrick

Deze vreselijke ontdekking leid tot het onmiddellijk schrappen van de herhalingen van de Duitse krimiserie Derrick. In Nederland is het Omroep Max die de herhalingen staakt. In België RTBF en in Duitsland ZDF.

De Duitse acteur Horst Tappert overlijd op 13 december 2008 op 85 jarige leeftijd aan de gevolgen van diabetes en kanker.

Derrick

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in