Dick Turpin is een Engelse serie over een struikrover uit de 16e eeuw die tussen 1980 en 1983 werd uitgezonden door de VARA. De serie werd al eerder in Engeland uitgezonden van 1979 tot 1982.

Het Verhaal

Het is het jaar 1739 als een ordinaire struikrover en veedief de identiteit aanneemt van de Britse soldaat Richard (Dick) Turpin. Wanneer de struikrover wordt gepakt wordt deze dus ook veroordeeld en opgehangen als Dick Turpin. Als de echte Turpin terugkeert in Engeland na drie jaar in het buitenland voor het Britse leger te hebben gediend, staat hij voor een grote verassing.

Turpin komt er ook nog eens achter dat zijn ouders door een rijke landheer uit huis zijn gezet en zijn verhongerd. Hij besluit hij wraak te nemen. Als een Robin Hood beroofd hij de rijken om vervolgens de buit onder de armen te verspreiden. Turpin wordt al snel ondersteunt door handlanger Nick Smith die de bijnaam Swiftnick krijgt.

Dick Turpin

De echte Dick Turpin was helemaal geen held maar was wel een beruchte veedief en struikrover. Hij werd geboren op 2 september 1706 in Hempstead, Essex en stierf op 7 april 1739 in York waar hij werd veroordeeld tot de galg voor zijn daden.

Dick Turpin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in