Henny Vrienten

Zanger en componist Henny Vrienten is op 73 jarige leeftijd overleden. De familie liet dit vandaag aan concertorganisator Mojo weten. Oorzaak van het overlijden van de zanger is nog niet bekend gemaakt. Wel bekend is dat de zanger al een tijdje ziek was.

De familie vraagt iedereen om rust en privacy en doet verder ook (nog) geen mededelingen. De uitvaart zal dan ook in een besloten kring zijn.

Henny Vrienten werd voornamelijk bekend als leadzanger in de Nederlandse band “Doe Maar”. De band werd in 1978 al opgericht maar Vrienten voegde zich pas 2 jaar later toe.

Doe Maar

Doe Maar werd een enorm succes met nummers zoals: “Is Dit Alles”, “Doris Day”, “Nachtzuster”, “Pa”, “De Bom” en vele meer. De mix van reggae, ska en punk deed t vooral goed bij de jeugd. Tot groot verdriet van vele tieners besloot de band er in 1984 een punt achter te zetten.

In 2000 komt de groep toch weer bij en doen maar liefst 16 concerten in Ahoy gevolgd door nog meer concertreeksen plus optredens in theaters en op festivals. De band toerde voor het laatst in 2018 nog door het land om het 40 jarig jubileum album “Er veranderd NIX” te vieren.

Ook zou er nog een afscheidsconcert komen van Doe Maar, deze werd in verband met de corona al meerdere keren uitgesteld. Eind september werd deze definitief afgelast omdat leadzanger Henny Vrienten erg ziek zou zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in