Eenzaamheid

Eenzaamheid boven de 50 jaar wordt helaas een steeds meer voorkomend probleem.

Het aantal ouderen in Nederland stijgt. De een noemt het de vergrijzing wij spreken liever van mooie zee aan levenservaring. Waar moeten we immers heen zonder een goed advies van opa of oma. We hebben tegenwoordig apotheken en drogisterijen vol met medicijnen maar er ging toch niets boven oma’s middeltje. Bovendien was oma’s stamppot altijd het lekkerst en proberen we nog steeds het recept te ontfrutselen. Helaas komt er met leeftijd ook vaak iets minder leuks de hoek om kijken. Eenzaamheid.

Eenzaamheid sluipt erin

Je staat er misschien niet bij stil als je in de bloei van je leven bent maar eenzaam worden sluipt er langzaam in. Het stoppen met werken en geen collega’s meer spreken. Het verliezen van een partner. Een vriendenkring die door overlijden steeds verder uitdunt of minder buiten komen omdat bewegen steeds moeilijker gaat. Het ellendige coronavirus van nu helpt hier dan ook zeker niet aan mee. Het is vast gesteld dat 35% van mensen boven de 50 zich eenzaam voelt. Boven de 75 jaar is dit zelfs 50%. Dit hoeft in veel gevallen niet.

Nostalgieweb ging op zoek

We krijgen ontzettend veel complimenten over de website en onze Nostalgieweb Facebook pagina. Vooral ouderen halen hun hart hier op. Hoewel we het leuk vinden als we berichten krijgen zoals: “Ik kijk de hele dag op Nostalgieweb, ik voel me gewoon even niet meer alleen” is dit natuurlijk niet de bedoeling. We gingen dus op zoek en kwamen uit bij een datingsite voor 50-plussers. Laat je niet afschrikken door het woord “datingsite” er ontstaan namelijk ontzettend veel “normale” vriendschappen op deze site.

Datingsite voor 50-plussers

Eenzaamheid
succesverhalen

Na het bekijken van deze site waren we toch positief verrast. Het geheel komt zeer professioneel en discreet over. Ook is het fijn dat het contact adres zich gewoon in Nederland bevind. Eventuele vragen worden zeer snel en netjes beantwoord. Het inschrijven is geheel gratis. Alles is zeer duidelijk en spreekt voor zich. Er is ook een leuke pagina aanwezig met succesverhalen van mensen die het geluk opnieuw hebben gevonden met elkaar.

Gun jij jezelf nog een kans op geluk?

Eenzaamheid is niet iets wat van de een op de andere dag is opgelost. Je leeft al zo een lange tijd alleen dat de drempel steeds groter wordt om iets te ondernemen. Toch is het de moeite waard om het te proberen want alleen is ook maar alleen. Op zoek naar een partner is niet eens de hoofdzaak. Een leuke vriend of vriendin om weer dingen mee te delen is toch al goud waard? Denk er maar eens rustig over na. Heb je de moed bij elkaar verzameld en ben je zo ver om het toch te proberen klik dan de groene knop hieronder.

Eenzaamheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in