De serie Friends werd voor het eerst op 22 september 1994 door Amerikaanse zender NBC uitgezonden. Het ging over de zes vrienden Phoebe, Monica, Rachel, Ross, Joey en Chandler die nagenoeg in dezelfde flat woonden en vaak ook huisgenoten waren. De serie was meteen een hit.

Tom Selleck in Friends

De serie werd zo een succes dat Hollywood sterren graag voor een gastrol werden gevraagd. Een kleine greep uit sterren die voorbij zijn gekomen in de serie zijn George Clooney, Danny DeVito, Bruce Willis, Sean Penn, Brad Pitt, Charlie Sheen en Tom Selleck. Nogmaals dit is maar een hele kleine greep.

In 1996 wordt een dubbele speciale aflevering “The One After she Superbowl” gemaakt. In deze aflevering spelen meerdere grote sterren zoals Jean-Claude van Damme, Brooke Shields, Chris Isaak en dus Julia Roberts.

Echter was Julia Roberts niet zo makkelijk te vangen voor de rol want als ze door acteur Matthew Perry via de fax gevraagd wordt krijgt hij fax terug waarin staat dat ze het doet als hij een stukje schrijft over Kwantumfysica. Op dat moment zou Perry naar huis zijn gegaan om een stuk over Kwantumfysica te schrijven om dat vervolgens de volgende dag terug te faxen.

Bruce Willis in Friends

Actrice Julia Roberts was schijnbaar zo onder de indruk van wat Perry had geschreven dat ze niet alleen instemde voor de rol maar ook via de fax begon te flirten met Perry. Als dan vragen zoals “Geef me eens een goede rede waarom ik uit zo gaan met jou?” uit de fax rollen beginnen alle schrijvers er ook mee te bemoeien. Als “Team Matthew” weten ze via het faxgeflirt een date te scoren voor Perry. Hierna zouden ze nog een jaar een relatie hebben gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in