De gezondheid van Michael J. Fox

De gezondheid van Michael J. Fox (60) gaat hard achteruit. Dit heeft de Back To The Future acteur ook doen besluiten om volledig te gaan stoppen met acteren. Er werd bij Michael J. op zijn 29e jaar al de ziekte van Parkinson geconstateerd en dat gaat nu flink zijn tol eisen.

“De werkdagen van twaalf uur en het uit mijn hoofd leren van 7 pagina’s tekst liggen inmiddels al ver achter me.” Dit onthuld de jaren 80 ster ook in zijn nieuwe boek No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality.

Ik weet dat het de tweede keer is dat ik mijn pensioen aankondig en als het dit keer definitief is heb ik daar vrede mee. Je weet maar nooit natuurlijk zegt de acteur er nog wel achteraan. Toen de artsen in 1991 de ziekte van Parkinson bij me ontdekten werd me verteld dat ik nog zo een 10 jaar zou kunnen acteren. We zijn nu bijna 30 jaar en 7 Emmy awards verder dus niets is zeker in het leven.

Echter laat Michael J. Fox wel aan The Los Angeles Times weten steeds meer last van de bijkomende symptomen te krijgen die de ziekte met zich mee brengt. Geheugenverlies, hallucinaties en een beginnende vorm van dementie beginnen nu langzaam aan het leven van de acteur te knagen. “Ik haal af en toe mijn tweelingdochters door elkaar en loop zelfs regelmatig naar mijn autosleutels te zoeken terwijl ik niet eens meer kan rijden.” Aldus Michael.

In 2019 werd ook al een tumor van de ruggengraat van Fox verwijderd maar de pech hield niet op toen hij vlak na de revalidatie zijn arm brak op de set van de film See You Yesterday waarin de acteur een kleine cameo had.

De gezondheid van Michael J. Fox

Een moeilijke start

Matthew Broderick

Wat misschien niet veel mensen weten is dat Michael J. Fox de hoop al bijna had opgegeven als acteur voordat hij doorbrak. Vele malen werd de acteur afgewezen voor rollen. De grote doorbraak had eigenlijk moeten zijn in de film Ferris Bueller’s Day Off maar toen de acteur Matthew Broderick er met de rol vandoor ging had Fox het helemaal gehad met de film wereld. “Ik was blut, mijn telefoon was afgesloten en ik begon al gedeeltes van mijn meubels te verkopen om de rekeningen te kunnen betalen.” Verteld Fox aan The New York Post.

Vlak voor Michael J. besluit om terug naar Canada te verhuizen om als timmerman in het bouwbedrijf van zijn broer te gaan werken wordt hij gevraagd voor een repetitie. Dit voor een rol in de comedy serie Family Ties. De producers moeten een keuzen gaan maken tussen Michael J. Fox en . . . . Matthew Broderick. Na een halve zenuwinzinking krijgt Fox te horen dat hij gekozen is voor de rol. Dit opent de deur naar de succesvolle carrière van de acteur.

Wanneer de acteur de hoofdrol krijgt als Marty Mcfly in de zeer succesvolle jaren 80 hit Back To The Future veranderd dit hem helemaal in een internationale ster. Hij krijgt steeds meer rollen in films zoals Teenwolf en de twee vervolgen op Back To The Future.

Het is in 1991 wanneer Fox straalt in de serie Spin City als hij te horen krijgt dat hij de ziekte van Parkinson heeft. in 2000 besluit de acteur de eerste keer dat hij met pensioen gaat maar verschijnt alweer snel achter de camera’s. Het is nu de tweede keer dat Michael J. Fox besluit een punt achter zijn carrière te zetten. We hebben Michael J Fox nog wel in de kerstclip van LIL NAS mogen bewonderen vorig jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in