Zanger en gitarist Trinidad López III (Triniz Lopez) is gisteren overleden aan de gevolgen van Covid-19 (Coronavirus).

Lopez overleed op 83 jarige leeftijd in een ziekenhuis in Palm Springs, Californië. Lopez had daar met zijn zakenpartner Joe Chavira een liedje opgenomen om geld in te zamelen voor voedselbanken speciaal voor mensen die getroffen zijn door de Coronacrisis.

Triniz Lopez overleden
Frank Sinatra

Triniz Lopez groeide op in een arm gezin van Mexicaanse emigranten. Het gezin was zo arm dat Lopez zelfs zijn middelbare school niet af kon maken. Echter wanneer zijn vader hem een oude tweedehands gitaar geeft en hem erop leert spelen, veranderd alles.

Lopez speelt in verschillende nachtclubs waaronder “P.J.’s Night Club”. In deze laatste wordt Lopez ontdekt door niemand minder dan Frank Sinatra. Lopez krijgt een platencontract onder het label van Sinatra zelf en schrijft al snel de bekende hit “If i had a hammer” in 1963. Het nummer wordt wereldwijd zo goed ontvangen dat het dan ook direct in 40 landen hoog in de hitlijsten terecht komt. Meerdere hits van Lopez waren oa. La BambaThis land is your landKansas City en Adalita.

Ook speelde Lopez in verschillende films. Zijn eerste film was Marriage On The Rocks in 1965 waarin hij samen met Frank Sinatra en Dean Martin speelde. De bekendste film waarin hij speelde was The Dirty Dozen (1967).

Helemaal links Triniz Lopez in de film The Dirty Dozen

Triniz Lopez zette zich tot op hoge leeftijd nog steeds in voor goede doelen. In 2005 nam hij deel aan een benefietconcert voor de slachtoffers van de Tsunami in de Indische Oceaan. In de zomer van 2013 trad hij op in de concertreeks van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht.

Triniz Lopez

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in