Holly Hobbie was een populaire illustratie die in de jaren 70 en 80 op veel producten te zien was.

Holly Hobbie
Denise Holly Hobbie-Ulinskas

Het fictieve meisje met de grote hoed werd bedacht door schrijfster en tekenaar Denise Holly Hobbie-Ulinskas. Ze stuurde schetsen van een meisje met hoeden en schortjes naar producenten van wenskaarten. Ze hoopte om zo iets bij te verdienen tijdens haar studietijd. Nadat verschillende grote producenten (zoals Hallmark) haar afwezen, zag de American Greetings Company hier wel wat in. Zo werd Holly Hobbie geboren.

Producten

Het fictieve meisje ontstond in de jaren 70 en was een razend populaire illustratie in Amerika. Ook in Europa kreeg de illustratie in de jaren 70 en 80 veel bekendheid. De illustratie was dan ook op veel producten te zien zoals: ansichtkaarten, kleurboeken, poesiealbums, dagboeken, briefpapier, notitieblokken, legpuzzels enz. Ook werden er Holly poppen gemaakt.

Tekenfilms

In 2006 brengt de speelgoedfabrikant Mattel het meisje met de grote hoed opnieuw op de markt. Dit keer als tekenfilm Holly Hobbie and friends. Holly speelt dan de kleindochter van de “echte Holly Hobbie”. Er zijn vier tekenfilms verschenen.

Als in de jaren 90 de dochter van de bedenkster overlijd, stopt Denise met het tekenen van het iconische meisje. Wel verzint ze twee nieuwe figuurtjes. Twee varkentjes genaamd Toot & Puddle. Ook hier verschijnen verschillende boekjes en tekenfilms van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in