In de hoofdrol werd in 1960 voor het eerst uitgezonden door de AVRO en gepresenteerd door Mies Bouwman. Het was een praatprogramma dat draaide om het leven van een bekende Nederlander. De talkshow was gebaseerd op het Amerikaanse praatprogramma “This Is Your Live”.

Elke week werd een bekende Nederlander uitgenodigd voor het programma en werd er terug gekeken op zijn of haar leven. Ook waren vaak de meest belangrijke personen van de bekende Nederlander zoals vrienden, familie of collega’s te gast in de talkshow.

In de Hoofdrol
Mies Bouwman In de Hoofdrol
Mies Bouwman

In de Hoofdrol

Het praatprogramma werd door de AVRO tussen 1960 en 1961 voor het eerst uitgezonden. Tussen 1985 en 1987 werd er weer opnieuw leven geblazen in het programma In de Hoofdrol. Wederom werd de talkshow weer gepresenteerd door Mies Bouwman en werd opnieuw een succes.

In 1992 beginnen opnieuw opnames van de succesvolle Nederlandse talkshow maar na zes afleveringen besluit Mies Bouwman te stoppen met haar televisiecarrière.

In 2008 wordt opnieuw een poging gedaan om In de Hoofdrol een nieuw leven in te blazen. Ditmaal met Frits Sissing als Presentator. Helaas haalt het programma niet meer het succes van vroeger en besluit de AVRO er na één seizoen een punt achter te zetten.

In de Hoofdrol
Mies Bouwman overleed in 2018 op 88 jarige leeftijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in