Jan Lenferink presenteert in de jaren 80 het programma RUR (Rechtstreeks Uit Richter) dat door Veronica werd uitgezonden. Het was het eerste Nederlandse ‘Late Night’ programma en werd uitgezonden vanuit de Amsterdamse discotheek “36 op de schaal van Richter”.

Lenferink stond vooral bekend om zijn streepjes overhemden en zijn glas melk.

Jan Lenferink brengt taart bij Hells Angels

De Taart

Begin jaren 90 is “de taart” een vast onderdeel van het programma. Lenferink brengt dan een taart naar mensen die jarig zijn of onlangs in het nieuws zijn geweest. Het lukt Jan Lenferink zelfs om op Koninginnedag een taart aan te bieden aan koningin Beatrix. Hoewel Lenferink eerst door de beveiliging wordt weg geduwd, lukt het hem toch om de koningin kort te spreken.

Echter wanneer Lenferink een taart in het clubhuis van de Hells Angels wil aanbieden gaat het fout . . .

Jan Lenferink krijgt klappen bij de Hells Angels

Als Lenferink het clubhuis van de Hells Angels binnenloopt om een taart aan te bieden wordt niet helemaal in goede harmony ontvangen.

Het mag geen geheim zijn dat de “Angels” in die tijd niet erg gecharmeerd zijn van homo’s en het “stoere” gedrag van Lenferink helpt dan ook niet echt mee.

De taart wordt al snel de lucht in gegooid en komt omgekeerd op de bar terecht. Daarna ontstaat een “voedsel gevecht”. Na wat heen en weer gegooi met stukken taart nemen de grappen en grollen een grimmigere wending als Lenferink door een van de Angels tegen de grond wordt geworpen en hem dreigt in elkaar te slaan.

In de keuken van het clubhuis gaat het helemaal mis. Wanneer Lenferink met zijn vinger naar Hells Angels icoon “Haring Arie” wijst en zijn zin begint met “kijk die ouwe . . . ” wordt dat onmiddellijk door een van de Angels als respectloos op gevat en volgen er rake klappen. . .

Jan Lenferink brengt taart bij Hells Angels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in