Corrie van Gorp overleden

Actrice en zangeres Cornelia Elizabeth (Corrie) van Gorp is afgelopen zondag 22 november op 78 jarige leeftijd in haar slaap overleden. De familie maakte dit maandagavond bekend.

Corrie van Gorp werd vooral bekend in de jaren 70 toen zij in twee theatershows van Wim Sonneveld speelde. Dit deed ze samen met Willem Nijholt. De vader van Corrie was ook al bekend als Piet van Gorp van het accordeontrio The Three Jacksons.

Van Gorp speelde in 1975 een van de hoofdrollen in Een kannibaal als jij en ik. Een musical van Bram Vermeulen en Freek de Jonge. In hetzelfde jaar deed ze ook voor het eerst mee in een revue van André van Duin. Dit was zo een succes dat ze samen met van Duin en Frans van Dusschoten een gouden trio van de lach vormden. Jaren lang was dit trio dan ook te zien in verschillende shows en revues met de leukste sketches.

Van Duin bezorgde Van Gorp ook een aantal carnavalhits en filmrollen. Haar grootste succesnummers waren Zo slank zijn als je dochterAlie van de Wegenwacht en Ik ben tamboer. Tol Hansse en Clous van Mechelen maakten de elpee Corrie van Gorp voor haar, met daarop onder andere de single Een Hollandse Boerenmeid.

Nadat Van Gorp zich uit het theater had teruggetrokken, woonde zij jarenlang in het buitenland. Ook heeft zij in de jaren 80 in Noordwijk, Zuid-Holland, gewoond. Later woonde zij in Rotterdam.

Haar (geplande) laatste optreden verzorgde zij op 24 september 2007 in Exloo, samen met Van Duin, Lee Towers en Ron Brandsteder en begeleid door onder anderen Bert Brandsma op bassaxofoon.

In 2009 was Van Gorp weer te zien op televisie als mevrouw De Bok, in de wekelijkse Dik Voormekaar Show van André van Duin en Ferry de Groot. In september 2009 opende ze (samen met Van Duin, als meneer en mevrouw De Bok) de jaarlijkse Draaiorgeldag in Amsterdam. Ook in het op 30 december 2009 uitgezonden programma ter ere van de 80ste verjaardag van Mies Bouwman trad zij samen met André van Duin op als meneer en mevrouw De Bok.

In de foyer van het Luxor theater in Rotterdam werd in 2018 op de eerste etage een vitrine ingericht met de originele kleding van van Gorps typetje mevrouw de Bok. Dit als eerbetoon aan Corrie van Gorp.

Corrie van Gorp overleden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in