Waar het eerst niet mogelijk leek vanwege de hoge kosten kunnen we nu dan toch na 17 jaar rekenen op de terugkeer van Nederlands meest geliefde reclame mascotte Loekie de Leeuw.

Loekie zal zeker tijdens het sportseizoen van de NPO weer te zien zijn tussen de reclames van de STER. Zo zal het leeuwtje te zien zijn tijdens de Olympische spelen, het EK voetbal en de Tour de France. Dit laat STER directeur Frank Volmer in het radio programma Jan-Willem Start Op weten. Ook wordt gekeken op welke momenten het leeuwtje nog meer ingezet zou kunnen worden.

De filmpjes van Loekie de Leeuw werden tussen 1972 en 2004 tussen de reclames door vertoond en duurde meestal maar een paar seconden. In de filmpjes ging er vaak wat mis waarop Loekie dan zei: “Asjemenou” of “Nou Moe”. In 2019 was Loekie nog eenmaal te zien waarna een petitie werd gestart om het leeuwtje voorgoed terug te laten komen.

Voor de filmpjes werd gebruik gemaakt van echte modellen die steeds in een andere positie gefotografeerd werden en daarna achter elkaar geplakt. Ook het decor werd voor elk filmpje met de hand gemaakt. Omdat hier ontzettend veel tijd en geld in ging zitten werd in 2004 besloten te stoppen met het maken van de filmpjes.

De nieuwe filmpjes van Loekie zullen nog op deze oude manier worden gemaakt alleen het decor en de achtergrond zal wel digitaal worden gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in