Paradise by the Dashboard Light werd voor het eerst in 1977 uitgebracht en werd gezongen door Meat Loaf (Michael Lee Aday 1947-2022) en Ellen Foley. Het lied werd geschreven door Jim Steinman en verscheen voor het eerst op het album Bat Out of Hell.

Het nummer werd vooral bekend om zijn lengte. Hoewel Paradise by the Dashboard Light één nummer is komt het over als een mini musical met meerdere tracks. Het nummer is een van de langste uitgebracht op een 45 toeren single. De eerste originele versie zou bijna 27 minuten duren.

Meat Loaf (Michael Lee Aday)
Meat Loaf (Michael Lee Aday)

Hoewel gedacht wordt dat de vrouw in de videoclip Ellen Foley was is dit niet waar. Dit was namelijk Karla DeVito die de stem van Ellen Foley Playbackte.

Meat Loaf - Paradise by the Dashboard Light
Karla DeVito

Meat Loaf scoorde in Amerika maar matig met het nummer en kwam niet hoger dan 39 in de Billboard Hot 100. In Engeland zou hij helemaal niet in de lijsten verschijnen. Echter in Nederland werd het zijn grootste hit aller tijden. In 1978 werd het een dikke nummer 1 notering op verschillende lijsten. In 1988 werd het weer een hit en bereikte Paradise by the Dashboard Light opnieuw een nummer 1 notering.

Meat Loaf - Paradise by the Dashboard Light
Ellen Foley de oorspronkelijke zangeres die niet in de clip te zien is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in