Wie kent ze nog? De superschattige Monchichi aapjes. Je had er verschillende van en je kon dan zo een duimpje of banaantje in z’n mondje doen.

De speelgoed aapjes werden begin jaren 70 bedacht door de Japanse speelgoedfabrikant Koichi Sekiguchi bedacht. Sekiguchi wilde een knuffel op de markt brengen dat schoonheid en liefde moest uitbeelden. In 1974 werd Mochichi dan ook geboren. De knuffel aapjes van pluche stof met de handjes, voetjes en het gezichtje van vinyl, werden in Japan meteen een succes. De uitstekende duimpjes van de aapjes pasten in de mondjes zodat het leek of de aapjes op de duim aan het zuigen waren. De eerste Monchihi aapjes kwamen op de markt als tweeling, een jongen en meisje.

Eind jaren 70 komt er ook verschillende kleding voor de aapjes op de markt en verschijnen er tv reclames. In 1978 wordt ook in het buitenland het Mochichi aapje razend populair in Europa en de Verenigde Staten. Speelgoedfabrikanten zoals Mattel en Clipper kopen licenties om ook het speelgoed te mogen maken. Al snel komen er meer verschillende aapjes bij zoals een baby Monchichi en een opa en oma. Ook komt er een tekenfilmserie over deze aapjes begin jaren 80. De serie werd gemaakt door Hanna Barbera die ook tekenfilm series maakten zoals Scooby Doo en Barbapapa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in