Het ergste wat je als ouder(s) kan overkomen is het verlies van je kind. Nog erger is als je kind vermist is en nooit meer wordt terug gevonden. De onzekerheid of je kind nog in leven is en het daardoor nooit een plekje zal kunnen geven moet hartverscheurend zijn voor de ouders. Dit overkwam het wereldberoemde Italiaanse duo Al Bano & Romina Power toen dochter Ylenia (23) in 1994 verdween en nooit meer werd terug gevonden.

Ylenia Carrisi de verdwenen dochter van Al Bano & Romina Power
Ylenia Carrisi de verdwenen dochter van Al Bano & Romina Power
Albano Carrisi en Romina Power trouwfoto
Albano Carrisi en Romina

Al Bano & Romina Power

De Italiaanse zanger Al Bano (Albano Antonio Carrisi) en Romina Power ontmoetten elkaar voor het eerst in 1967 op de set van de film Nel Sole gebaseerd op de gelijknamige hit van de zanger. Al snel ontstaat er een relatie tussen Carrisi en Romina Power, dochter van de Amerikaanse acteur Tyrone Power en Mexicaans actrice Linda Christian. Het stel trouwt in 1970 in de geboorteplaats van Albano, Celino San Marco, Italië.

Klik hier en Luister ook naar de geweldige aflevering The Story Of Al Bano & Romina Power van oud radio dj Alex Kossen

Het gaat goed met de familie Carrisi. Het stel krijgt maar liefst vier kinderen:

  • Dochter Ylenia Maria Sole Carrisi (29 november 1970)
  • Zoon Yari Carrisi (21 april 1973)
  • Dochter Cristèl Chiara Carrisi (25 december 1985)
  • Dochter Romina Jolanda Carrisi(1 Juni 1987)

Ook scoort het stel een aantal internationale hits als het duo Al Bano & Romina Power zoals Felicità, Sharazan, Tu, soltanto tu (Mi hai fatto innamorare), Ci sarà, Sempre sempre en Libertà!.

Ylenia Carrisi

Ylenia in de Italiaanse Rad van Fortuin
Ylenia in de Italiaanse Rad van Fortuin

Op november 1970 wordt Ylenia Maria Sole Carrisi geboren, de dochter en tevens eerste kind van Albano en Romina. Dat het artiestenbloed ook door Ylenia stroomt wordt al snel duidelijk als ze naast vader Albano en moeder Romina in de film Champagne in paradiso speelt. Ylenia is dan 13 en zou niet veel later daarna ook nog met moeder Romina het liedje Abbi Febe opnemen. Ook zou Ylenia in 1989 nog te zien zijn als “letterdraaier” in het televisie spelprogramma La ruota della fortuna, de Italiaanse versie van Het rad van fortuin.

Dan besluit Ylenia dat ze schrijfster wil worden van romans en begint haar studie literatuur aan het Engelse “King’s College London”. Dit blijkt een schot in de roos want Ylenia haalt in haar eerste jaar al de hoogste cijfers. Toch onderbreekt Ylenia haar studie begin 1993 om te gaan reizen net als haar broer Yari.

Tijdens een vakantie naar New Orleans, Louisiana met haar ouders besluit Ylenia achter te blijven met niet meer dan een rugzak en een notitieboek. Albano en Romina keren zonder Ylenia terug naar Italië.

King's College London
King’s College London

Na een kort verblijf aan Florida reist Ylenia door naar Belize en Mexico. Later verteld ze haar ouders dat ze bang was dat twee mannen haar wilde vermoorden in Florida. Na een paar maanden in Belize en in Mexico te zijn geweest, keert ze na de kerst 1993 weer terug naar New Orleans en begeeft zich veel onder de daklozen en straatmuzikanten. Ze schetst veel en maakt aantekeningen. Waarschijnlijk was ze een boek aan het schrijven over haar ervaringen.

Verdwijning

In New Orleans leert Ylenia de verslaafde straatmuzikant Alexander Masakela kennen. De 30 jaar oudere Masakela was al in meerdere landen in Europa geweest en deed zich regelmatig voor als goeroe. Ylenia is meteen gefascineerd door Masakela en noemt hem ook vaak “mijn mentor” in haar aantekeningen. Ook zou Masakela een “volledig nieuwe intellectuele horizon” voor haar geopend hebben. Ook delen ze een kamer in het goedkope LeDale hotel. Vader Albona vreest dat Ylenia toen waarschijnlijk ook drugs gebruikte.

Als Ylenia op 31 december 1993 haar ouders belt om gelukkig nieuwjaar te wensen is dit meteen het laatste wat ze van hun dochter zullen horen. Getuigen zien haar op 6 januari 1994 voor het laatst bij het hotel maar daarna verdwijnt Ylenia Carrisi op mysterieuze wijze. Haar spullen blijven achter op de hotelkamer. Op 18 januari 1994 wordt Ylenia officieel door haar ouders als vermist opgegeven.

Hotel LeDale waar Ylenia voor het laatst gezien is
Hotel LeDale waar Ylenia voor het laatst gezien is

Alexander Masakela

De straatmuzikant Masakela wordt door de politie verhoord nadat hij het hotel wordt uitgezet. De straatmuzikant probeerde namelijk te betalen met de ongetekende cheques van Ylenia. Ook had hij haar paspoort. Maskela blijft volhouden niet te weten wat er met haar is gebeurd. Wel geeft Masakela aan te denken dat het wel goed met haar gaat. Bij gebrek aan bewijs wordt Masakela weer vrij gelaten.

Op 31 januari wordt Masakela weer gearresteerd omdat een ex-vriendin aangifte had gedaan van verkrachting. Binnen twee weken wordt de de straatmuzikant weer vrij gelaten wederom door gebrek aan bewijs. Ook bleef Masakela volhouden dat ondanks dat ze een kamer deelden, nooit seks heeft gehad met Ylenia. Ze zouden altijd in aparte bedden hebben geslapen.

Alexander Masakela
Alexander Masakela

In de rivier gesprongen

Een ander aanknopingspunt is de getuigenis van een beveiliger (Albert Cordova). Deze zag in de avond van 6 januari 1994 om 23.30u een vrouw de Mississippi rivier inspringen die voldeed aan de omschrijving van Ylenia. Volgens de beveiliger gedroeg de vrouw zich vreemd en riep ze “Ik behoor aan het water toe” voordat ze het water in sprong. De vrouw zou zo een 100 meter gezwommen hebben en toen onder water zijn verdwenen door de stroming van een passerende boot.

Hoewel vader Albona dit een aannemelijk verhaal vindt, willen moeder Romina en privé detective Frank Crescentini hier niets van weten. In de getuigenis had beveiliger Cordova haar namelijk beschreven als blond, knap, tussen de 18 en 24 jaar , donkere jas en een mooie design jurk. Ook zou de vrouw een treurige blik in haar ogen hebben gehad. De privé detective vindt het verhaal niet aannemelijk. Crescentini gelooft namelijk niet dat de beveiliger dit allemaal met zoveel detail heeft kunnen zien in het donker vanaf enkele honderden meters afstand. Ook zou de beveiliger een bril op flinke sterkte dragen. Ook vraagt de privé detective zich af waarom beveiliger Cordova niet meteen heeft ingegrepen toen hij een vrouw het water in zag springen of om hulp heeft geroepen?

Scheiding

Pasgeboren Ylenia
Pasgeboren Ylenia

Alle concerten en optredens van Albano en Romia worden afgezegd en samen vertrekken ze naar New Orleans om de politie te helpen zoeken naar hun dochter. Helaas levert dit niets op. Het duo brengt in 1995 hun laatste studioalbum Emozionale uit maar grote hits blijven uit. In de jaren daarna neemt Albano nog deel aan het Sanremo Music Festival en speelt Romina een rol in de mini televisieserie The Return of Sandokan.

In 1999 komt er na 19 jaar een einde aan het huwelijk van Albano Antonio Carrisi en Romina Francesca Power. Dit kondigen ze aan bij het populaire Italiaanse weekblad Oggi. De vermissing van hun dochter zou een te groot gat in de relatie hebben geslagen.

In 2013 komt duo (alleen op professioneel vlak) weer bij elkaar voor een concertoptreden in Moskou. Deze comeback slaat zo aan dat het duo weer als Al Bano & Romina Power tot heden nog steeds live optreden. Er staan zelfs alweer concerten gepland voor november 2021 mocht de situatie het toelaten.

Dood verklaard

Privé detective Frank Crescentini
Privé detective Frank Crescentini

Niet alleen maakt het duo een comeback in 2013, ook laat Albano in dat jaar zijn dochter officieel dood verklaren. Dit tot grote afschuw van privé detective Crescentini die liet weten de doodsverklaring “krankzinnig en schokkend” te vinden. De privé detective laat weten dat zonder lijk en of DNA Ylenia nog steeds vermist is en niet dood. Tot op de dag van vandaag is Frank Crescentini nog steeds bezig met de zaak. Er zouden na 27 jaar nog steeds af en toe tips binnenkomen. Zo zou ze in 2020 nog op de Dominicaanse Republiek gespot zijn.

Albano en Ylenia Carrisi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in