In de nieuwe documentaire “Tina” die vanaf 27 maart in de Verenigde Staten op streamingdienst HBO te zien zal zijn, neemt pop en rock icoon Tina Turner definitief afscheid van haar fans.

in deze extra lange documentaire zal de legendarische zangeres nog een laatste keer voor de camera terug kijken op een veel bewogen leven waarna ze zich volledig uit de media zal terugtrekken.

Tina en Ike (losse handjes) Turner

De gezondheid van de 81 jarige zangeres heeft de afgelopen jaren al heel wat te stellen gehad. Naast een beroerte, kanker en nierfalen worstelt Tina ook nog steeds met de ziekte PTSS door haar traumatische huwelijk met Ike turner wie in 2007 overleed aan een overdosis cocaïne. De zangeres overwoog in 2017 zelf nog om uit het leven te stappen en sloot zich aan bij de Zwitserse euthanasie organisatie “Exit”. Door haar nierfalen was haar kwaliteit van leven zo slecht dat ze het niet meer zag zitten.

Tina neemt afscheid van haar zoon Craig

De ellende voor Tina wordt nog groter als haar oudste zoon Craig uit een huwelijk van nog voor Ike in 2018 zelfmoord pleegt. Terwijl ze het as van haar zoon uitstrooit aan de kust van Californië zegt een gebroken Tina “Dit is het meest trieste moment uit mijn leven als moeder.” Ook al ben je 59, Je zal altijd mijn baby blijven”.

Mooie momenten

Het leven van de zangeres was zwaar maar kent gelukkig ook mooie momenten. In 1976 verzameld ze al haar moed bij elkaar en zet na jarenlange mishandeling een punt achter het huwelijk met Ike Turner. In de jaren 80 maakt Tina haar comeback en breekt wereldwijd door met nummers als “What’s love got to do with it” en “Private dancer”. In 1985 speelt ze zelfs een grote rol naast acteur Mel Gibson in de film “Mad Max: Beyond the Thunderdome”. Ook het nummer wat ze voor de film schreef “We don’t need another hero” wordt een hit.

Toch is de zangeres op het hoogtepunt van haar carrière ontzettend eenzaam. Daar komt echter verandering als ze in 1986 tijdens haar tournee in Europa de 16 jaar jongere Duitse platenproducent Erwin Bach leert kennen. De aantrekkingskracht is zo groot dat ze Bach tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten opbelt en hem uitnodig voor . . . “een lekker potje seks”.

“Toch niets mis mee? Ik was een vrouw alleen en hoefde niemand verantwoording af te leggen.” Aldus Tina. Dat dit in zeer goede aarde valt bij de platenproducer blijkt als hij meteen het eerste vliegtuig naar de woonplaats (Los Angeles) van de zangeres pakt. Dat de vonk over is geslagen bewijst het feit dat ze nog steeds samen zijn. In 2017 staat Erwin Bach zelfs een van zijn nieren af voor transplantatie om het leven van Tina te redden.

Tina Turner met de liefde van haar leven Erwin Bach

Afscheid

Decennia lang was Tina een groot voorbeeld voor veel mensen. Keer op keer vond ze toch weer de kracht om door te gaan en daar mag ze volgens haar leger fans wereldwijd ontzettend trots op zijn.

Maar wanneer is het genoeg? Hoe sluit je een deur van zo een enorme carrière achter je? De zangeres heeft besloten dat deze documentaire het afscheid zal zijn. Ook zal ze samen met echtgenoot Erwin Bach (65) met wie ze in 2013 trouwden, aanwezig zijn bij de Broadway-première “The Tina Turner Show” in de VS waarna ze haar laatste jaren in rust zal doorbrengen met de liefde van haar leven in hun woning in Zürich. “De Broadway-première en documentaire zal het laatste cadeau zijn wat ik mijn lieve fans nog kan geven.” Aldus Tina

De documentaire “Tina” zal vanaf 27 maart te zien zijn op de Amerikaanse streamdienst van HBO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in