Sportverslaggever en de biograaf van Frank Kramer, Philip Kooke liet vanmorgen om 10:31 via Twitter weten dat de oud voetballer, presentator en sportcommentator was overleden.

Frank Kramer had echter nog wel een boodschap en die was: “Mensen, het was mooi. U wordt allemaal hartelijk bedankt”

Frank Kramer

Kramer die al enige tijd ziek was werd vrijdag op zijn verjaardag onwel en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Johan Derksen was het kramers wens om niet gereanimeerd te worden en zonder voeding in coma zou blijven gehouden. Dit vertelde Derksen maandagavond in het programma Veronica Inside.

Frank Kramer begon ooit zelf als profvoetballer en schopte het nog ver als linksbuiten bij voetbalclubs zoals Telstar, MVV en FC Volendam. Ook was leraar Duits en was nog even steward bij de Duitse maatschappij Lufthansa.

In de jaren 70 begon voor Kramer zijn televisie carrière als hij voor de AVRO het programma Avro’s Sportpanorama mag presenteren. In 1981 wordt hij zelfs een echte quizmaster in De Frank Kramer Show voor de KRO. Kramer rolde van de ene tv klus in de andere. Ook presenteerde Kramer nog woordspelletjes zoals Lingo en Boggle. Later zou Kramer voornamelijk voetbalwedstrijden gaan commentariëren. Dit deed hij tot 2018 bij zijn laatste werkgever Eurosport.

Frank Kramer

Dat Frank Kramer ook een boefje kon zijn bewijst hij als hij in 2018 de woede van de bazen van Eurosport over zich heen haalt. Tijdens de Amerikaanse finale tussen Atlanta en Portland heeft hij het namelijk over van alles behalve het voetbal wat op dat moment gespeeld wordt. De twee uur durende wedstrijd inclusief rust praat hij vol met persoonlijke anekdotes. Tijdens een tweede doelpunt zit Kramer nog volop in een betoog over hoe hij ooit een boete kreeg van Fritz Korbach. Het doelpunt wordt compleet genegeerd door Kramer.

Kramer deed dit omdat hij geïrriteerd zou zijn. Hij zou namelijk steeds minder wedstrijden bedeeld krijgen en er werd hem nooit iets verteld. “Ik ga eruit met een knal en dat is me gelukt” Aldus Kramer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in