Home Films & Series Pompy de Robodoll – Het robotje waar iedereen van houd

Pompy de Robodoll – Het robotje waar iedereen van houd

0

Pompy de Robodoll werd door de televisiezender Veronica tussen 1987 en 1988 uitgezonden. De jeugdserie is geproduceerd door Tom Manders Jr. en er werden na de speelfilm 23 afleveringen gemaakt. De begintune van de serie is ingezongen door Willeke Alberti en was het liedje Samen zijn.

Pompy de Robodoll

Pompy de Robodoll is een van de uitvindingen van professor Vriendelijk. Pompy is een robot gemaakt uit sardineblikjes. Niet alleen kan Pompy wel harder dan 100 km per uur, hij kan ook een paar meter boven de grond vliegen. Ook is Pompy heel sterk want met zijn bokshandschoenen kan hij zelfs gaten in muren slaan.

Pompy de Robodoll

Pompy is niet de enige uitvinding van professor Vriendelijk. De professor woont in een molen en is een verstrooide uitvinder en ontwerper. Ook maakte hij het plof plof mobiel, Tokkel de Viool en Yaki Yaki. Het laatste, Yaki Yaki, was een vliegende bol die werd gelanceerd vanuit een wc pot en was goed in dingen opsporen.

De professor geeft Pompy als cadeau aan het weesjongetje Danny die in het ziekenhuis ligt. Danny en Pompy worden de beste vriendjes maar op een dag voelt Pompy zich in de steek gelaten. Pompy de Robodoll besluit er vandoor te gaan. Als Pompy s’avonds in het bos loopt/rijd ontmoet hij Atilla. Atilla is een achtergelaten hond vastgebonden aan een boom. Wanneer Pompy hem bevrijdt beleven ze samen de spannendste avonturen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mobiele versie afsluiten