Toots Hibbert, de frontzanger van de reggea- en skaband Toots & The Maytals is afgelopen nacht (11 op 12 september) op 77 jarige leeftijd overleden.

De Jamaicaanse muzikant had in de jaren 60 een grote invloed op reggae genre wereldwijd. Hibbert scoorde vooral eind jaren grote hits met zijn band zoals Pressure Drop en Monkey Man.

Toots hibbert was de jongste van zeven kinderen en groeide op in Jamaica. Hibbert sprong al op jonge leeftijd uit in het kerkkoor waar hij gospel liedjes zong. Ook werd hij al snel vergeleken met Otis Redding. Begin jaren 60 waren Toots & The Maytals samen met de andere legendarische band The Wailers de populairste reggae bands op Jamaica. Ook was Hibbert de eerste die de naam reggae in een liedje gebruikte in het nummer “Do the ragay” in 1968. Daarom werd hij de onofficiële naamgever van het reggae genre genoemd.

Toot Hibbert

Hoewel de doodsoorzaak nog niet officieel bekend is gemaakt laat de band en familie weten dat Hibbert kort geleden in een ziekenhuis in Kingston werd opgenomen met coronasymptonen en al dagen voor zijn leven vocht.

De bandleden namen op Twitter afscheid van hun legendarische frontman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in