Sammy’s Super T-Shirt is een Engelse jeugdfilm uit 1978.

Sammy's Super T-Shirt
Reggie Winch

In de jaren 70 was de Amerikaanse hitserie De Man van Zes Miljoen razend populair onder de Engelse jeugd. Hierdoor besloot de Children’s Film Foundation (CFF) een jeugdfilm te maken gebaseerd op de serie.

De hoofdrol van Sammy Smith werd gespeeld door Reggie Winch en werd ondersteund door zijn beste vriend Marvin (Lawrie Mark).

Sammy’s Super T-Shirt

Al jaren droomt Sammy van niets anders dan een top atleet te worden. Met de hulp van zijn vriend Marvin traint Sammy hard voor een hardloopwedstrijd.

Sammy's Super T-Shirt

Twee pestkoppen en tevens tegenstanders van de hardloopwedstrijd pakken Sammy’s favoriete “geluk” tijger t-shirt af en gooien hem door het raam van een laboratorium. Het t-shirt komt terecht op een stapel andere t-shirts waarmee geëxperimenteerd om een onverwoestbare super stof te maken.

In een poging om zijn tijger t-shirt terug te krijgen veroorzaken Sammy en Marvin een explosie in de machine waar zijn shirt in hangt. De explosie transformeert Sammy’s t-shirt in een super t-shirt met bijzondere krachten.

Sammy's Super T-Shirt

Sammy’s Super T-Shirt zorgt ervoor dat Sammy supersnel kan rennen, superhoog kan springen en auto’s met één hand kan stoppen. Met de wetenschappers, Dr. Trotter (Julian Holloway) en zin baas Dr. Becket (Richard Vernon) achter hem aan probeert Sammy toch nog op tijd te zijn voor de hardloop wedstrijd.

Regie

De 58 minuten durende jeugdfilm werd geregisseerd door Jeremy Summers en gepubliceerd door Frank Godwin. De muziek voor Sammy’s Super T-Shirt werd geschreven door Harry Robinson.

De film werd opgenomen in het plaatsje Surrey, Engeland.

Sammy's Super T-Shirt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in