Sinbad de Zeeman


Sinbad de Zeeman is van oorsprong een Japanse tekenfilmserie dat door de KRO tussen 1979 en 1981 in het Nederlands werd uitgezonden. De tekenfilmserie was gebaseerd op een verhaal uit de Arabische sprookjesverzameling 1001 Nacht.

Sinbad de Zeeman

Het verhaal speelt zich 1200 jaar geleden af en gaat over de kleine Sinbad uit Bagdad. Hassan is de beste vriend van Sinbad en verkoopt water op de markt. Hassan en Sinbad halen samen ook veel kattenkwaad uit. Als ze op een avond een acrobaten show zien in het koninklijk paleis waar ze zijn ingeslopen, vraagt Sinbad zich af of er niet meer is buiten Bagdad.

Sinbad krijgt op een dag bezoek van zijn oom Ali die op zee vaart. Oom Ali geeft Sinbad een pratende Beo die Sheila heet cadeau. Wanneer Oom Ali weer op het punt staat om te vertrekken met zijn schip besluit Sinbad zich te verstoppen aan boord van het schip. Sinbad laat nog wel een briefje voor zijn ouders achter waarin hij verteld dat hij de wereld gaat ontdekken. Daar beginnen de wonderlijke avonturen voor de kleine Sinbad en zijn pratende vogel Sheila.

Sinbad de Zeeman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in