Stuif es in was een showprogramma voor en door kinderen dat door de AVRO werd uitgezonden. Het programma liep van 1968 tot 1985 en werd gepresenteerd door Ria Bremer. Ook Ad Visser en Karel van de Graaf werkten vooral achter schermen mee aan het programma dat maandelijks en soms 1 keer in de 5 of 6 weken werd uitgezonden.

Stuif es in

De show draaide om kinderen die iets lieten zien waar ze goed in waren. Na de demonstratie kregen de kinderen een medaille. Dit was een stuiver aan een lint. Er was ook een jury in het programma aanwezig die aan het einde winnaar koos. De winnaar kreeg de gouden stuiver en iedereen zong dan het gouden stuiver lied. Stuif es in werd altijd afgesloten met het bekende lied “Dat is het einde, dat doet de deur dicht….” De ballonnen kwamen dan naar beneden en mocht iedereen het podium op rennen.

Het publiek bestond uit acht schoolklassen. Elke uitzending werd er een provincie uitgeloot en uit die provincie mocht elke school een brief schrijven die aanwezig wilden zijn. Deze brieven kwamen in de show aan een balk te hangen waarvan Ria Bremer zelf acht brieven koos van de scholen die dan een klas naar de uitzending mochten sturen.

De brieven werden steeds opvallender en gekker en later werden er ook voorwerpen ingezonden. Ria koos dan op aanwijzingen van het publiek dat hoger, lager links of rechts riepen de brief of het voorwerp. De klas die werd uitgekozen werd met de speciale AVRO touringbus opgehaald.

Stuif es in

1 REACTIE

  1. hallo, wat leuk deze info! Ik ben op zoek naar attributen van dit tv programma. Liefst een gouden stuiver. Heb je misschien een suggestie hoe ik hieraan kan komen? Alle tips zijn welkomen. [email protected]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in