De Amerikaanse “Full House” actrice Lori Loughlin is voor twee maanden cel veroordeeld door een omkoopschandaal.

Lori Loughlin speelde in de serie “Full House” Rebecca Donaldson, de co-gastvrouw van Danny Tanner’s (Bob Saget) praatprogramma “Wake Up San Francisco”. In de serie wordt zij verliefd op Jesse Katsopolis (John Stamos) en trouwt later met hem.

Lori Loughlin en haar echtgenoot, mode-ontwerper Mossimo Gianulli werden veroordeeld omdat zij smeergeld hadden betaald om hun dochters op het prestigieuze University of Southern California (USC) te krijgen. Het stel betaalde ruim een half miljoen om hun dochters als “sporttalenten” in het roeiteam van de universiteit te krijgen. Omdat de dochters als “sporttalenten” waren geregistreerd konden ze op deze manier de strenge toelatingseisen van het UCS omzeilen.

Het omkopingsschandaal is niet nieuw. Regelmatig worden kinderen van rijke ouders op deze manier toegelaten. Het omkopingscomplot leidde tot zo een 50 arrestaties waaronder sportcoaches en administratief medewerkers van universiteiten.

Hoewel Loughlin huilend voor de rechter verklaarde dat ze alles uit liefde voor haar kinderen had gedaan stuurde de rechter haar niet langs start maar meteen naar de gevangenis. Twee maanden maar liefs en dat was niet alles. Ook kreeg ze een boete van 150.000 dollar en 100 uur taakstraf opgelegd.

Loughlin’s echtgenoot Mossimo Gianulli kwam er nog beroerder vanaf. Hij kreeg namelijk vijf maanden cel, een boete van 250.000 dollar en 150 uur taakstraf opgelegd. Dit omdat zijn aandeel in dit complot groter was. Gianulli regelde alles en legde de contacten met de school. Ook was hij verantwoordelijk voor de uiteindelijke betaling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in