Webster was een komedieserie die in Nederland in 1985 door de VARA voor het eerst werd uitgezonden. De serie ging over de 7 jarige Afro-Amerikaanse Webster Long. Als de ouders van het kleine kereltje komen te overlijden wordt hij geadopteerd door de blanke ouders George (Alex Karras) en Katherine Papadopolis (Susan Clark).

Webster

Emmanuel Lewis

Webster Long werd gespeeld door de inmiddels 49 jarige Emmanuel Lewis. Lewis stond vooral bekend om zijn kleine formaat. Toen de serie begon was Lewis iets groter als één meter. De huidige lengte van Lewis is nog steeds maar ongeveer 1,30 meter.

Lewis werd geboren op 9 maart 1971 en is de jongste van vier kinderen. Hij heeft nog één zus en twee broers.

Op jonge leeftijd al word Lewis ontdekt door de Shuller Talent Agency. Een castingbureau voor zeer talentvolle kinderen. De moeder van Lewis meld hem daar aan op advies van een vriend van de familie.

Het castingbureau is meteen verliefd op Lewis en laat hem dan ook al snel in verschillende reclames van grote merken een rol spelen. Een aantal van deze reclames waren voor oa. Campbell’s Soup, Colgate tandpasta, Life Cereal en Burger King.

Webster

Webster

Als Lewis in 1983 door ABC gekozen word om de rol als Webster te spelen, zit zijn carrière behoorlijk in de lift. Ondanks zijn leeftijd (12 jaar) past hij toch door zijn lengte en zijn schattige “babyface” in de rol van het 7 jarige Afro-Amerikaans kereltje.

De serie loopt zes seizoenen en er worden 150 afleveringen gemaakt. Door een ijzersterke deal van zijn agent sleept Lewis heel wat geld binnen met zijn rol. Ook blijft Lewis alle royalty’s van de serie ontvangen.

Echter met al zijn verdiende geld en zijn beroemdheid blijft Lewis een gewone jongen die elke dag door zijn moeder met de auto naar het werk wordt gebracht en opgehaald. Ook maakt Lewis na de populaire serie gewoon zijn school af en haalt in 1997 zijn diploma voor de theater school.

Na het afmaken van zijn opleiding krijgt Lewis het niet meer voor elkaar om nog een grote rol te scoren. Dit omdat hij door zijn lengte toch altijd gezien blijft worden als de kleine Webster. Wel krijgt Lewis genoeg gastrollen in oa. Family Matters (1997), Moesha (1998), Malcolm & Eddie (1999) en in 2001 is hij te zien in de zwakste schakel voor kindersterren.

Leeft hij nog?

Dan na 2001 wordt het ineens stil rondom de acteur. Het wordt zo stil dat er wilde verhalen ontstaan waarin Lewis zou zijn overleden aan zijn “dwergenziekte” ook wordt beweerd dat hij zou omgekomen in een ongeluk.

Webster

maar niets is minder waar…

In 2000 besluit Emmanuel Lewis namelijk dat het genoeg is geweest met de televisie wereld en start met  zijn “Webster geld” verschillende succesvolle bedrijven. Naast zijn eigen record label “Emmanuel Lewis Entertainment” heeft hij ook nog een limousine vervoersbedrijf en een autopoets bedrijf.

Hoewel Lewis probeert om zo min mogelijk in de media te verschijnen, duikt er toch heel af en toe nog een foto van hem op . . .

Emmanuel Lewis 2017
Emmanuel Lewis 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in