Zeg ‘ns Aaa was een van de leukste comedy series uit de jaren 80.

De populaire Nederlandse serie werd tussen 1981 en 1993 door de VARA uitgezonden. De comedyserie telde maar liefst 12 seizoenen met daarin 212 afleveringen. Alexander Pola en Chiem van Houweninge waren verantwoordelijk voor het schrijven van de serie. Ruud bos componeerde de muziek in de serie.

Zeg ‘ns Aaa het verhaal

Mien Dobbelsteen uit Zeg 'Ns Aaa
Carry Tefsen als Mien Dobbelsteen

De serie draaide het gezin “van der Ploeg”. Lydie van der Ploeg is huisarts en alleenstaande moeder. Samen met haar zoon Gert-Jan en dochter Nancy woont ze boven haar dokterspraktijk. Ze krijgt een relatie met chirurg Hans Lansberg waar Lydie ook later mee in het huwelijk treed.

Ze heeft een huishoudster genaamd Mien Dobbelsteen waarvan iedereen de legendarische zin “met de assistente van dokter van der Ploeg” nog wel herinnerd.

Huishoudster Mien dobbelsteen was getrouwd met de bouwvakker Koos Dobbelsteen. Samen zorgt dit koppel regelmatig voor hilarische momenten. Met niet te vergeten de ouwe scharrelaar Jopie, de vriend van Koos. De acteur die Jopie speelde was ook “Kokki” van het beroemde duo Peppi en Kokki.

Zeg ns Aaa Cast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in